Ugrás a tartalomra
TANJUG/JADRANKA ILIC/nr

Đerlek: Nem a vakcina, hanem a koronavírus idézhet elő meddőséget

2021.04.29
11:22
2021.04.29
14:46
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus elleni oltakozás az ünnepek ideje alatt is folytatódik, mert 5 nap kihagyás túl sok lenne - jelentett ki Mirsad Đerlek egészségügyi államtitkár a szerbiai köztévé reggeli műsorában.

Hozzátette, az eUprava kiküldi majd a védőoltás felvételéről szóló információkat, ám egyes helyeken előzetes bejelentkezés nélkül is fel lehet majd venni a vakcinát. Mint megjegyezte, Szerbiában már több, mint kétmillióan megkapták az első dózist.

Đerlek elmondása alapján május 15-én kezdődik a fiatalok oltását célzó kampány, amelynek szerinte a közösségi oldalak sokat ártanak, mivel ott sok vakcina-ellenes tartalom van. Az illetékes azt is kiemelte, hogy az előttünk álló ünnepekkor szigorúbb ellenőrzésre számíthatunk a vendéglátóhelyeken, illetve a városi közlekedésben.

Mirsad Đerlek egészségügyi államtitkár: „A koronavírus idéz elő meddőséget, nem a vakcina. Zlatibor Lončar miniszter számos egyetemista szervezettel tárgyalt, és ennek sikerét már láthatjuk.

- A fiatalok a meddőséget említik, amiért nem oltakoznak.

- De mi ezt a problémát megoldottuk, mert mégiscsak országunk jövőbeni értelmiségéről van szó. Az immunológusok pontosan a tudtukra adták, hogy a vakcina nem hat ki a termékenységre. És az, ami fontos számunkra, hogy már hatezer egyetemista vette fel az oltást Belgrádban, másfél ezer Nišben, egyre több fiatal felveszi az oltást.”

Mirsad Đerlek
vakcina
oltás
koronavírus
meddőség

Most

10:29

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.