Ugrás a tartalomra
Pannonn RTV/Molnár Ádám

A diákok hétfőtől visszatérhetnek az iskolapadokba

2021-01-15
16:17
2021-01-15
17:11
Forrás
Pannon RTV
A döntés ugyanúgy érvényes tartományi, mint köztársasági szinten.

A szeptemberben foganatosított modell és intézkedések továbbra is érvényben maradnak az általános és a középiskolákban is. A járványügyi helyzetet folyamatosan követik, és ennek függvényében alakul az iskolaév is - nyilatkozta Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár.

"Magában az egész elv maradt, amit szeptemberben meghoztak. Ez azt jelenti, hogy 30 perces órákra kerül sor, ami a tantermi oktatást illeti. Az óvintézkedéseket okvetlenül be kell tartani, és reményeink szerint a védőoltás is mind nagyobb mértékben jelen lesz nálunk is, és a tanügyi dolgozók, de a diákok is élhetnek majd vele. Így ez is egy módja lesz annak, hogy minél biztonságosabb környezetben be tudjuk fejezni a tanévet, és a következő tanévet már úgymond a régi, megszokott elvek alapján tudjuk elkezdeni."

iskolakezdés
tanév
tantermi oktatás
Szerbia
Vajdaság

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.