Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Diákparlament-találkozót szerveztek Magyarkanizsán

2017-12-20
11:40
2017-12-20
17:53
Forrás
Pannon RTV
Általános iskolák diákparlamentjei találkoztak kedden Magyarkanizsán. A község három általános iskolája mellett a szabadkai Szent Száva Általános Iskola diákparlamentjének tagjai is részt vettek.

Saját tevékenységüket és diákparlamentjeiket mutatták be a diákok az egész napos foglalkozáson, valamint a magyarkanizsai önkormányzat munkáját is megismerhették. Borsos Ramóna, oromi nyolcadikos kimondottan hasznosnak mondta találkozót: „Azért vagyunk itt, hogy megismerjük, községünk többi iskolájában mit csinálnak, milyen programjaik vannak, ötleteket tudjunk szerezni egymástól és barátkozni.”

A program koordinátora Vajda Attila. A magyarkanizsai Községi Pedagógus Egyesület elnöke szerint számos esetben hiányzik a diákparlamentek közötti párbeszéd és az összefogás: „A törvény lehetőséget ad arra, hogy ezek a gyerekek szervezkedjenek más iskolákkal, más szervezetekkel is, és innen jött az ötlet, hogy jó lenne, ha mi is megszerveznénk itt a községben, kezdetben a testvériskolákkal karöltve egy ilyen diákparlament-találkozót.”

A találkozón magyar és szerb ajkú diákok is részt vettek. Varjú Potrebić Tatjana: „Célunk az, hogy egy olyan akciótervet hozzunk meg közös erővel, tehát a diákok javaslata alapján, amelyet a későbbiekben, legalábbis ebben az iskolaévben meg tudunk majd valósítani.”

A diákparlamentek találkozóján egy akciótervet is kidolgoztak. Ennek lényege a parlamentek közötti együttműködés elmélyítése. A rendezvény a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával valósult meg.

Magyarkanizsa
diákparlament
általános iskola
Szent Száva
Vajda Attila

Most

19:06, Frissítve: 19:17

Változékony marad az idő

Továbbra is változékony időjárásra számíthatunk térségünkben. Szombaton felszakadozik a felhőzet, vasárnap hóesés is lehet. A jövő hét elején borongós idő, majd időszakos napsütés is várható.
17:37, Frissítve: 17:50

Elhunyt John Barton rendező

John Barton a Royal Shakespeare Company társalapítója volt. A halálhírről a társulat számolt be. A rendező 89 éves korában hunyt el.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.