Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Diákparlament-találkozót szerveztek Magyarkanizsán

2017-12-20
11:40
2017-12-20
17:53
Forrás
Pannon RTV
Általános iskolák diákparlamentjei találkoztak kedden Magyarkanizsán. A község három általános iskolája mellett a szabadkai Szent Száva Általános Iskola diákparlamentjének tagjai is részt vettek.

Saját tevékenységüket és diákparlamentjeiket mutatták be a diákok az egész napos foglalkozáson, valamint a magyarkanizsai önkormányzat munkáját is megismerhették. Borsos Ramóna, oromi nyolcadikos kimondottan hasznosnak mondta találkozót: „Azért vagyunk itt, hogy megismerjük, községünk többi iskolájában mit csinálnak, milyen programjaik vannak, ötleteket tudjunk szerezni egymástól és barátkozni.”

A program koordinátora Vajda Attila. A magyarkanizsai Községi Pedagógus Egyesület elnöke szerint számos esetben hiányzik a diákparlamentek közötti párbeszéd és az összefogás: „A törvény lehetőséget ad arra, hogy ezek a gyerekek szervezkedjenek más iskolákkal, más szervezetekkel is, és innen jött az ötlet, hogy jó lenne, ha mi is megszerveznénk itt a községben, kezdetben a testvériskolákkal karöltve egy ilyen diákparlament-találkozót.”

A találkozón magyar és szerb ajkú diákok is részt vettek. Varjú Potrebić Tatjana: „Célunk az, hogy egy olyan akciótervet hozzunk meg közös erővel, tehát a diákok javaslata alapján, amelyet a későbbiekben, legalábbis ebben az iskolaévben meg tudunk majd valósítani.”

A diákparlamentek találkozóján egy akciótervet is kidolgoztak. Ennek lényege a parlamentek közötti együttműködés elmélyítése. A rendezvény a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával valósult meg.

Magyarkanizsa
diákparlament
általános iskola
Szent Száva
Vajda Attila

Most

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.