Ugrás a tartalomra

Diákutazási pályázatot hirdet a Rákóczi Szövetség

2021.09.15
10:11
2021.09.15
10:18
Forrás
Vajdaság Ma
A pályázat célja, hogy a diákok az utazás során olyan emlékhelyet keressenek fel, amely szorosan kapcsolódik a 20. századi magyar történelemhez.

Diákutazási pályázatot hirdet a Rákóczi Szövetség az október 23-i magyar nemzeti ünnephez kapcsolódóan a magyarországi és külhoni középiskolai osztályközösségeknek.

A pályázat célja és feltétele, hogy az utazás során egy rendhagyó történelemóra keretében fel kell keresni egy olyan emlékhelyet, amely szorosan kapcsolódik a 20. századi magyar történelemhez, kiemelten az 1956-os forradalom és szabadságharchoz.

A pályázaton 300 000 forint keretösszegű utazási támogatás nyerhető el. A pályázat a Rákóczi Szövetség honlapján, a www.rakocziszovetseg.org oldalon nyújtható be szeptember 30-ig.

Rákóczi Szövetség
pályázat
utazás
diák

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.