Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Digitális fejlesztések lesznek az iskolákban

2020.12.16
16:23
2020.12.16
17:05
Forrás
Pannon RTV
A számítógépes felszereltség javulhat, a tanárok pedig képzésen vehetnek részt, hogy használhassák a korszerű eszközöket. A szerbiai parlament jóváhagyta az Európai Befektetési Bankkal kötött szerződést, amely lehetővé teszi a fejlesztéseket.

65 millió eurót fordíthat a szerb kormány az általános iskolák és a gimnáziumok digitális felszereltségének fejlesztésére. A korszerűsítést a szerb kormány és az Európai Befektetési Bank között novemberben megkötött szerződés garantálja – erről beszélt ma Kiss Nándor, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője felszólalása során. A szerződést a köztársasági parlament mai ülésén hagyták jóvá. A projekt kivitelezése még tavaly elkezdődött, és 2023-ig kell befejeződnie. Célja a tanárok képzése a digitális képzések megvalósításához, illetve a digitális és számítógépes felszereltség növelése az érintett oktatási intézményekben – mondta el Kiss Nándor.

Pannon RTV

Kiss Nándor, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Ennek keretein belül több mint 250 képzőt fognak kiképezni, akik további 50.000 tanárt fognak felkészíteni ennek a projektnek a megvalósításához. 48 ezer laptop fog a tanárok birtokába kerülni, így úgymond az oktatás minőségét tudják magasabb szinten megvalósítani, valamint a régi, elhasználódott, akár több mint 10 éves számítógépes termeknek a technikai felszereltségét fogják felújítani. Ezenkívül pedig célja még ennek a projektnek, hogy lehetőleg minden iskolába bevezessék az internetet gyors sávszélességgel, és hogy ez az internet teljesen lefedje az egész iskola épületét.”

digitális fejlesztés
számítógép
laptop
képzés
tanárok
Európai Befektetési Bank
szerződés
parlament
Kiss Nándor

Most

17:45

Érkezik a hó térségünkbe is?

Kedden havazhat térségünkben - legalábbis a meteorológusok szerint. Szerbia délebbi részein már a hét elején kialakult egy komolyabb hótakaró, leginkább a hegyvidéken. Vidékünkön vasárnap fordul csapadékosabbra az időjárás.
16:09, Frissítve: 17:24

Áldatlan állapotok uralkodnak Horgoson

A faluban egyre több a migráns - panaszolják a helyiek. Azt mondják, a helyzet tarthatatlan. Az észak-bácskai településről már több hónapja nem gyűjtötték be, és nem szállították el a feltorlódott illegális bevándorlókat.
16:06, Frissítve: 17:31

A segítség házhoz megy

Elindult a Vajdasági Magyar Szövetség terepi kampánya, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a kettős állampolgároknak, akik eddig még nem regisztráltak a magyarországi választási névjegyzékbe, de jövőre szeretnének szavazni.

Népszerű