Ugrás a tartalomra

Díjazták a vajdasági tehetségeket

2021.06.17
23:10
2021.06.18
08:23
Forrás
Pannon RTV
Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.

Kilencedik alkalommal tartották meg a Vajdasági Tehetség Gálát. A szabadkai Városháza díszterme megtelt tehetséges fiatalokkal, tanáraikkal és hozzátartozóikkal. Öt kategóriában: természet- valamint társadalomtudományok, sport és mozgáskultúra illetve képzőművészet és filmművészet valamint zeneművészet kategóriában díjazták az általános és a középiskolás diákok idei legkiválóbbjait.

Szűcs Emese, elnök, Közgyűlés, Vajdaság Tehetségsegítő Tanács: „A Tehetségsegítő Tanácsnak az elsődleges célja az, hogy megjutalmazzuk azokat a sikeres vajdasági magyar ajkú diákokat, akik valóban úgy a hazai mint a nemzetközi versenyeken kimagasló eredményeket érnek el, hiszen kitartó munkával, kemény munkával, tehetségükkel és szorgalmukkal valóban kitűnnek a kortársaik között.”

A természettudományok érdeklik a leginkább a zentagunarasi Fekecs Csabát. Informatikus szeretne lenni és középiskolába a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumba készül. Büszkeséggel tölti el az, hogy ma a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács díjazottjaként beírhatta nevét a Tehetségkódex nagykönyvébe. „Megéri nekem ez az egész, hogy ezért én küzdök és továbbra is próbálkozom és járok versenyekre és csinálom és arra, hogy folytassam az egészet.”

Annak ellenére, hogy a Szabadkai Középfokú Zeneiskola hegedű szakán is kiválóan teljesített, Tóth Noémi mégis fizika szakon szeretne továbbtanulni Szegeden, ugyanis a zeneiskolával párhuzamosan a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium természettudományi tagozatának is tehetséges, kiváló diákja. „Nagyon nagy megtiszteltetés és nagyon nagyon örülök. Úgy érzem, hogy a tanulmányaimnak ez egy nagyon szép befejezést ad.”

Horgosról-Szabadkáról indult a nagyvilágba Kiss L. László. Most a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontnak az igazgatója és a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A fiatal tehetségeknek azt üzente, hogy tanulni érdemes azonban a csapatmunkára való képesség is nélkülözhetetlen a sikerhez. „Üzenetem a fiataloknak megfogalmazható: tanulni érdemes, mert az gondolom, hogy mi az vagyunk, amit tudunk bár azt szokták mondani, hogy az vagyunk, amit megeszünk, de nem. Az vagyunk, amit tudunk és ha jól tudunk, akkor bárhol megálljuk a helyünket a világ bármely pontján.”

A tehetség nagykövete címet még dr. Vitkay Kucsera Ágotának operaénekes vehette át. Az eseményen ünnepi beszédet mondott többek között Jerasz Anikó az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke.

Vajdasági Tehetség Gála
díj
tehetségek
MNT
Szűcs Emese

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.