Ugrás a tartalomra

Diplomaosztó a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány továbbképzése végzőseinek - a Pannon RTV két munkatársa is átvette oklevelét (videó)

2016.01.30
10:00
Díszoklevelet vehettek át a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány szakirányú továbbképzésének végzős hallgatói pénteken Budapesten
Díszoklevelet vehettek át a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány szakirányú továbbképzésének végzős hallgatói pénteken Budapesten. A Magyar Rádió Székházában a Pannon RTV két munkatársa, Brasnyó Zoltán és Szakál Boglárka is átvehette diplomáját. A Magyar Rádió Gyermekkórusának fellépésével kezdődött a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány szakirányú továbbképzésének diplomaosztója Budapesten. A friss diplomások között ott volt a Pannon Rádió főszerkesztő-helyettese, Brasnyó Zoltán, illetve Szakál Boglárka, a vajdasági médiaház budapesti tudósítója is.Szakál Boglárka, a Pannon RTV riportere: "Szerintem az nagyon fontos lehet nekünk, akik a Pannontól jöttünk, hogy az otthoni médiát még magasabb szintre tudjuk emelni. Ez nagyon fontos lenne, és remélem, hogy ezzel a képzéssel is hozzá tudunk majd járulni ennek a sikeréhez." Brasnyó Zoltán, a Pannon Rádió főszerkesztő-helyettese: "Nagyon sok új információval gazdagodtam. Sok érdekességet tanultam. Most egy év után úgy érzem, hogy megérte ezt a képzést végigjárni. Mind gyakorlati, mind elméleti szempontból nagyon sok újdonságot hallottam és tapasztaltam. Emellett jó tanácsokkal is elláttak a tanárok, és sok olyan szakirodalmat is sikerült beszereznem a képzésnek köszönhetően, amit később használhatok, és remélem, hogy ezt a tudást majd továbbadom." Az oklevél megszerzése többeknek új pályakezdésre nyújt lehetőséget. Aszalós Enikő Klára: "Szerintem ez egy nagyon jó képzés volt. Nehéz volt elvégezni, de tartalmas. Remélem, hogy a jövőben a médiában tudok elhelyezkedni." Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap megbízott vezérigazgatója úgy véli, hogy a kezdeti nehézségek után a közmédia kezd formába lendülni, amelynek alapján határozottan lép előre. Ezekhez a feladatokhoz olyan új típusú szakemberekre van szükség, mint a médiaakadémia frissen végzett hallgatói. Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója: "Azt gondolom, hogy a jövő tekintetében ez mindenkinek egy hasznos tudás. A magyar közmédia számára pedig nélkülözhetetlen, hogy olyan képességű fiatalok csatlakozzanak hozzánk, amelyek értik és használják a modern média eszköztárát, a kor igényeinek megfelelően." Gazsó L. Ferenc, az MTI igazgatója, valamint a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány kuratóriumának tagja úgy fogalmazott, hogy az ünnepségen a jövő újságíró generációjának tagjait köszönhetik. Gazsó L. Ferenc, az MTI igazgatója: "A Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel közösen immár ötödik éve multimédiás szerkesztőket képzünk. Emögött a bűvszó mögött valójában az van, hogy minden médiaplatformon, tehát televízióban, rádióban és most már az interneten és a nemzeti hírügynökségnél is bevethető, alkalmas szerkesztők kerülnek ki és kaptak éppen ma friss diplomát. Nagy dolog." A Magyar Rádió Márványtermében 19 hallgató vehette át díszoklevelét.

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.