Ugrás a tartalomra

Diplomaosztó a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány továbbképzése végzőseinek - a Pannon RTV két munkatársa is átvette oklevelét (videó)

2016.01.30
10:00
Díszoklevelet vehettek át a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány szakirányú továbbképzésének végzős hallgatói pénteken Budapesten
Díszoklevelet vehettek át a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány szakirányú továbbképzésének végzős hallgatói pénteken Budapesten. A Magyar Rádió Székházában a Pannon RTV két munkatársa, Brasnyó Zoltán és Szakál Boglárka is átvehette diplomáját. A Magyar Rádió Gyermekkórusának fellépésével kezdődött a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány szakirányú továbbképzésének diplomaosztója Budapesten. A friss diplomások között ott volt a Pannon Rádió főszerkesztő-helyettese, Brasnyó Zoltán, illetve Szakál Boglárka, a vajdasági médiaház budapesti tudósítója is.Szakál Boglárka, a Pannon RTV riportere: "Szerintem az nagyon fontos lehet nekünk, akik a Pannontól jöttünk, hogy az otthoni médiát még magasabb szintre tudjuk emelni. Ez nagyon fontos lenne, és remélem, hogy ezzel a képzéssel is hozzá tudunk majd járulni ennek a sikeréhez." Brasnyó Zoltán, a Pannon Rádió főszerkesztő-helyettese: "Nagyon sok új információval gazdagodtam. Sok érdekességet tanultam. Most egy év után úgy érzem, hogy megérte ezt a képzést végigjárni. Mind gyakorlati, mind elméleti szempontból nagyon sok újdonságot hallottam és tapasztaltam. Emellett jó tanácsokkal is elláttak a tanárok, és sok olyan szakirodalmat is sikerült beszereznem a képzésnek köszönhetően, amit később használhatok, és remélem, hogy ezt a tudást majd továbbadom." Az oklevél megszerzése többeknek új pályakezdésre nyújt lehetőséget. Aszalós Enikő Klára: "Szerintem ez egy nagyon jó képzés volt. Nehéz volt elvégezni, de tartalmas. Remélem, hogy a jövőben a médiában tudok elhelyezkedni." Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap megbízott vezérigazgatója úgy véli, hogy a kezdeti nehézségek után a közmédia kezd formába lendülni, amelynek alapján határozottan lép előre. Ezekhez a feladatokhoz olyan új típusú szakemberekre van szükség, mint a médiaakadémia frissen végzett hallgatói. Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója: "Azt gondolom, hogy a jövő tekintetében ez mindenkinek egy hasznos tudás. A magyar közmédia számára pedig nélkülözhetetlen, hogy olyan képességű fiatalok csatlakozzanak hozzánk, amelyek értik és használják a modern média eszköztárát, a kor igényeinek megfelelően." Gazsó L. Ferenc, az MTI igazgatója, valamint a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány kuratóriumának tagja úgy fogalmazott, hogy az ünnepségen a jövő újságíró generációjának tagjait köszönhetik. Gazsó L. Ferenc, az MTI igazgatója: "A Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel közösen immár ötödik éve multimédiás szerkesztőket képzünk. Emögött a bűvszó mögött valójában az van, hogy minden médiaplatformon, tehát televízióban, rádióban és most már az interneten és a nemzeti hírügynökségnél is bevethető, alkalmas szerkesztők kerülnek ki és kaptak éppen ma friss diplomát. Nagy dolog." A Magyar Rádió Márványtermében 19 hallgató vehette át díszoklevelét.

Most

20:28, Frissítve: 20:35

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű