Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Diplomaosztó ünnepség volt a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon

2018-05-22
14:55
2018-05-22
18:34
Forrás
Pannon RTV
Diplomaosztó ünnepséget tartottak a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. A megnyitót és az ünnepi műsort követően 65 hallgató vehette át a diplomáját.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar díszterme megtelt büszke szülőkkel és izgatott végzős hallgatókkal. Az ünnepélyes diplomaosztón a fellépők versekkel és zenés összeállításokkal is kedveskedtek az egybegyűlteknek. Paul Dávid is most vette át az oklevelét.

Paul Dávid, tanító: „A gyerekek a jövő generációi. Ezt a jövőt nekünk kell tovább adnunk. Azért tekintek erre így, mert amilyen tudásom van, azt úgy szeretném átadni a többieknek. Ebben látom az életem értelmét, hogy ezt a tudást átadjam mindenkinek.”

A tanítók mellett az óvópedagógusok és a mesterképzést fejezett hallgatók is ezen a napon vehették át a diplomájukat. Huszka Tímea nem rég végezte el mesterszintű tanulmányait óvópedagógia szakon.

Huszka Tímea, óvópedagógus: „Volt rá lehetőségem, hogy gyerekekkel foglalkozzak. Már kiskorom óta gyermekek környezetében voltam. Így választottam az oktatói pályát, majd a pedagógusi pályán kötöttem ki.”

A mai napon összesen 65 hallgató vehette át a diplomáját.

Sós Nóra, a diplomaosztó szervezője, MTTK, Szabadka: „A beiratkozókkal együtt a diplomát megszerzett hallgatók száma is csökken. Viszont az elmúlt évekhez viszonyítva most sok hozzánk jelentkező iratkozót várunk. Ezek a számok valószínűleg növekedni fognak a következő években.”

A diplomaosztó ünnepség után fogadáson vehettek részt a friss diplomások.

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
diplomaosztás

Most

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.