Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Diplomaosztó ünnepség volt a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon

2018-05-22
14:55
2018-05-22
18:34
Forrás
Pannon RTV
Diplomaosztó ünnepséget tartottak a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. A megnyitót és az ünnepi műsort követően 65 hallgató vehette át a diplomáját.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar díszterme megtelt büszke szülőkkel és izgatott végzős hallgatókkal. Az ünnepélyes diplomaosztón a fellépők versekkel és zenés összeállításokkal is kedveskedtek az egybegyűlteknek. Paul Dávid is most vette át az oklevelét.

Paul Dávid, tanító: „A gyerekek a jövő generációi. Ezt a jövőt nekünk kell tovább adnunk. Azért tekintek erre így, mert amilyen tudásom van, azt úgy szeretném átadni a többieknek. Ebben látom az életem értelmét, hogy ezt a tudást átadjam mindenkinek.”

A tanítók mellett az óvópedagógusok és a mesterképzést fejezett hallgatók is ezen a napon vehették át a diplomájukat. Huszka Tímea nem rég végezte el mesterszintű tanulmányait óvópedagógia szakon.

Huszka Tímea, óvópedagógus: „Volt rá lehetőségem, hogy gyerekekkel foglalkozzak. Már kiskorom óta gyermekek környezetében voltam. Így választottam az oktatói pályát, majd a pedagógusi pályán kötöttem ki.”

A mai napon összesen 65 hallgató vehette át a diplomáját.

Sós Nóra, a diplomaosztó szervezője, MTTK, Szabadka: „A beiratkozókkal együtt a diplomát megszerzett hallgatók száma is csökken. Viszont az elmúlt évekhez viszonyítva most sok hozzánk jelentkező iratkozót várunk. Ezek a számok valószínűleg növekedni fognak a következő években.”

A diplomaosztó ünnepség után fogadáson vehettek részt a friss diplomások.

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
diplomaosztás

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.