Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Dolinszky Árpádra emlékeztek

2022.09.11
13:44
2022.09.11
16:06
Forrás
Pannon RTV
Kommemorációs istentiszteletet tartottak a tíz éve elhunyt Dolinszky Árpád evangélikus püspök emlékére.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Az ünnepi gyászistentisztelet után koszorúzás is volt, először a szabadkai evangélikus templomban, majd a zentai úti temetőben az elhunyt sírjánál. Ezt követően a püspökség épületében állófogadást is tartottak, ahol a néhai püspök családja, barátai, valamint az egyház hívei is jelen voltak.

Dolinszky Gábor, evangélikus püspökhelyettes: „Többek között az is az érdeme, hogy ennek az egyháznak a jogi alapjait helyretette. Egy olyan útra helyezett rá minket, ezt az egyházat, az egész püspökséget, aminek nyomán az elmúlt tíz esztendőben számos templomot újítottunk fel, imaházakat építettünk. Úgy gondolom, hogy ez az ő munkássága nélkül nem jött volna létre, nem tudtuk volna megvalósítani. Ránk bízta ezt az egyházat, ránk hagyta, hogy folytassuk azt az utat, amelyet kijelölt, vagy amelyet ő járt be.”

Dolinszky Árpád
megemlékezés
evangélikus
kommemoráció

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.