Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr. Bohucki: A betegség után az immunitás nagyon rövid

2021.10.16
13:18
2021.10.16
15:42
Forrás
Pannon RTV
Ne méressük az antitest szintünket, inkább hat hónap elteltével vegyük fel a koronavírus elleni vakcina harmadik dózisát. Erre buzdít dr. Bohucki Nebojsa.

A járványügyi szakember szerint keverni is lehet az oltásokat. Az első két vakcina után a harmadik lehet különböző gyártótól is. Szabadkán egyébként már több mint 10 ezer ember élt a harmadik oltás lehetőségével.

Dr. Bohucki Nebojsa, járványügyi szakorvos: „A betegség után az immunitás nagyon rövid, és még egyszer megbetegedhet az ember. Ezt hívják reinfekciónak. Sokszor ez a reinfekció súlyosabb, mint az első fertőzés. Éppen ezért mindenkinek jó felvenni nemcsak a két dózist, de fél év után a harmadikat is. Tehát, ha valaki átesett a betegségen, vegyen fel két vakcinát és aztán még egyet.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Egyébként valamivel többen kérik az utóbbi napokban a koronavírus elleni védőoltást Szabadkán. Az Új városházán lévő oltóponton szombat délelőtt több tucat várakozó ember gyülemlett fel. A legtöbben a vakcina harmadik adagját szeretnék felvenni, az utóbbi 2-3 héten naponta majdnem 300 harmadik dózist adnak be. Az első vakcináért jelentkezők napi száma is nőtt egy kicsit az oltóponton, 50-60 első adagot adnak be naponta az új oltakozóknak. 

Dr. Bohucki Nebojsa
koronavírus elleni védőoltás
vakcina

Most

14:52, Frissítve: 14:57

A fiatalok is szeretnek lovakkal foglalkozni

Fiákerek, fogathajtók és lovasok sokasága vette birtokba vasárnap a zentai Táltos Lovas és Fiákeres Klub tanyáját. 15. alkalommal szervezték meg itt a lovastalálkozót. Különféle ügyességi feladatokban is összemérték tudásukat a lovassportok kedvelői.
11:41, Frissítve: 12:03

Javult Salman Rushdie állapota

Salman Rushdie-t levették a lélegeztetőgépről, már beszélni is tud, állapota javult. Az írót egy New York-i rendezvényen késelték meg pénteken.

Népszerű