Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr. Bohucki: csak az FFP maszk védheti meg az embereket az omikrontól

2022.01.17
20:50
2022.01.17
21:02
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus omikron variánsa olyan gyorsan terjed, hogy csak a speciális FFP maszk használata védheti meg az embereket tőle - nyilatkozta a Közügyekben Dr. Bohucki Nebojsa.

A járványügyi szakorvos szerint a három védőoltásdózist felvett lakosok is megbetegedhetnek ebben a hullámban. Véleménye szerint csak akkor érhet véget a világjárvány, ha rövid időn belül szinte mindenki megbetegszik és kialakul a nyájimmunitás.

„Az omikron itt van, és gyorsan terjed. Ahogyan mondtam is, majdnem mindenki megbetegszik. Tehát úgy tűnik, hogy ez az utolsó hullám, nem csak Európában, hanem az egész világon. Tehát kialakul a nyájimmunitás. Lehet, hogy van egy 5 százalék, akik egyedül élnek, nincs családjuk, és egész nap bírják hordani az FFP maszkot, ők nem lesznek betegek. Ez az 5 százalék, de az emberek 95 százaléka átesik a betegségen, és akkor beszélhetünk nyájimmunitásról. Senki nem mondja, hogy lesz új védőoltás, de fel kellene frissíteni. A negyedik oltás még mindig az a vírus ellen lett kialakítva, ami két évvel ezelőtt volt” - mondta a járványügyi szakorvos.

FFP
maszk
Dr. Bohucki Nebojsa
koronavírus
omikron

Most

08:53, Frissítve: 11:03

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

A migrációs probléma bonyolult, de a megoldás egyszerű: nem kell őket beengedni! - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban. Facebook-posztjában is megerősítette: Magyarország nem lesz migránsgettó.

Népszerű