Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr. Bohucki: A koronavírus itt van közöttünk március óta

2020-10-21
19:04
2020-10-21
21:43
Forrás
Pannon RTV
Járványhullámok nincsenek - ezt mondta a Közügyek mai műsorában a járványügyi szakember.

Dr. Nebojša Bohucki szerint a megnövekedett esetszámok mindössze azt mutatják, hogy jelen helyzetben hányan fordultak orvoshoz, és közülük hányan lettek tesztelve. A vírus azonban március óta itt van, azokon a helyeken is, ahol nincsenek regisztrált esetek - mondta dr. Nebojša Bohucki.

Dr. Nebojša Bohucki, járványügyi szakorvos, Közegészségügyi Intézet, Szabadka: „A betegség márciusban érkezett meg, és azóta itt van. Az a kérdés, hogy hány ember fordul orvoshoz, és abból hány lesz tesztelve. Tehát amikor azt mondjuk, hogy egy területen mondjuk nem regisztráltunk egyáltalán koronavírusos esetet, az nem jelenti azt, hogy ott nincs betegség, csak a tünetek nagyon enyhék, vagy aki beteg volt, az nem fordult orvoshoz, vagy ha fordult, akkor nem volt PCR-tesztelés. Tehát a betegség itt van.”

Dr. Nebojša Bohucki
koronavírus
járvány
fertőzés
járványhullám
tesztelés

Most

10:31, Frissítve: 11:00

Koronavírusos Lewis Hamilton

A Forma–1 közleményben számolt be arról, hogy a világbajnok Lewis Hamilton elkapta a koronavírust. Ki kell hagynia a hétvégi Szahíri Nagydíjat.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.