Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Dr. Grujičić: A nők nem gondolnak eleget az egészségükre

2021.03.08
11:27
2021.03.08
20:23
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbiai nők többsége már a mellrák áttételes fázisában jelentkezik kivizsgálásra - nyilatkozta dr. Danica Grujičić a Szerbiai RTV-nek.

A Szerbiai Klinikai Központ keretein belül működő Onkológiai és Radiológiai Intézet igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a nők többsége nem foglalkozik kellőképpen az egészségi állapotával, és sajnos már túl későn keresik fel a szakembereket. Kiemelte, hogy rémisztően megugrott a mellrákos esetek száma az utóbbi években. Grujičić arra kéri a nőket, hogy ha észlelnek magukon valamilyen elváltozást, azonnal forduljanak orvoshoz, a koronavírus-járványtól függetlenül, hiszen az onkológiai intézet jelenleg is fogadja a pácienseket. A mellrák egy gyógyítható betegség, ha azt időben diagnosztizálják - emelte ki. A szakember arról is beszélt, hogy az intézmény hamarosan korszerű, szűrésre, gyógyításra alkalmas eszközökkel bővül.

mellrák
áttételes
nők
vizsgálat
Danica Grujičić
Szerbiai Klinikai Központ
Onkológiai és Radiológiai Intézet

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.