Ugrás a tartalomra

Dr. Kon: Ne rohamozzák meg a covid-rendelőket a külföldről visszatérők!

2020.09.17
11:34
2020.09.17
16:03
Forrás
Szerbiai RTV
Elektronikusan jelentkezzenek azok a szerbiai polgárok, akik holnap, azaz pénteken 18 óra után utaznak be Szerbia területére - mondta dr. Predrag Kon járványügyi szakember a Szerbiai RTV műsorában.

Hozzátette, hogy csak abban az esetben jelenjen meg valaki a covid-rendelőben, ha a betegségre jellemző tüneteket észlel. Ezek az emelkedett testhőmérséklet, a hallás-, szag- és ízérzékcsökkenés, valamint a légzési nehézségek.

Elmondta, hogy hétvégére akár 50 ezer ember is érkezhet külföldről, így ezt nem tudnák ellenőrizni. Kifejtette, hogy az e-Zdravlje internetes portálon leadható a személyes adatok mellett a határátlépés időpontja.

Kon elmondta, hogy azok, akik nem tudják egyedül elvégezni ezt, személyesen kérhetnek segítséget a kezelőorvosuktól.

Dr. Predrag Kon
külföldről érkezők
nyaralók
elektronikus bejelentés
Covid-rendelő

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.