Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr. Predrag Kon: valamelyest javult a járványügyi helyzet

2021.11.16
18:25
Forrás
Pannon RTV
A covid-igazolások bevezetése, valamint a meghosszabbított tanítási szünet meghozták az eredményt, valamelyest javult a járványügyi helyzet Szerbiában - erről beszélt a szerb közmédiának adott interjújában dr. Predrag Kon, járványügyi szakember.

Hozzátette ugyanakkor, hogy oltás nélkül nincs hosszútávú kiút a járványból. Elmondta, az iskolákban és iskoláskor előtti intézményekben 18 százalékról egy hét alatt 13 százalékra csökkent a fertőzöttek száma. Arról is beszélt ugyanakkor, hogy 10 napig még várhatóan csökkenést mutatnak a napi koronaszámok, ezt követően azonban lassulhat majd a csökkenés üteme. Minden attól függ, milyen mértékben jelenik majd meg az iskolákban a vírus. Hozzátette, előttünk állnak olyan, járványügyi szempontból kevésbé kedvező események, mint a családi ünnepek, a fekete péntek, vagy a zárt terű bulik - ezek ronthatnak a járványügyi adatokon.

Dr. Predrag Kon

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.