Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr. Predrag Kon: valamelyest javult a járványügyi helyzet

2021.11.16
18:25
Forrás
Pannon RTV
A covid-igazolások bevezetése, valamint a meghosszabbított tanítási szünet meghozták az eredményt, valamelyest javult a járványügyi helyzet Szerbiában - erről beszélt a szerb közmédiának adott interjújában dr. Predrag Kon, járványügyi szakember.

Hozzátette ugyanakkor, hogy oltás nélkül nincs hosszútávú kiút a járványból. Elmondta, az iskolákban és iskoláskor előtti intézményekben 18 százalékról egy hét alatt 13 százalékra csökkent a fertőzöttek száma. Arról is beszélt ugyanakkor, hogy 10 napig még várhatóan csökkenést mutatnak a napi koronaszámok, ezt követően azonban lassulhat majd a csökkenés üteme. Minden attól függ, milyen mértékben jelenik majd meg az iskolákban a vírus. Hozzátette, előttünk állnak olyan, járványügyi szempontból kevésbé kedvező események, mint a családi ünnepek, a fekete péntek, vagy a zárt terű bulik - ezek ronthatnak a járványügyi adatokon.

Dr. Predrag Kon

Most

23:14, Frissítve: 23:28

Magabiztos győzelem Oslóban

A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert a norvégok ellen a Nemzetek Ligájában és ezzel biztosította a feljutást az A divízióba.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.