Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr. Predrag Kon: valamelyest javult a járványügyi helyzet

2021.11.16
18:25
Forrás
Pannon RTV
A covid-igazolások bevezetése, valamint a meghosszabbított tanítási szünet meghozták az eredményt, valamelyest javult a járványügyi helyzet Szerbiában - erről beszélt a szerb közmédiának adott interjújában dr. Predrag Kon, járványügyi szakember.

Hozzátette ugyanakkor, hogy oltás nélkül nincs hosszútávú kiút a járványból. Elmondta, az iskolákban és iskoláskor előtti intézményekben 18 százalékról egy hét alatt 13 százalékra csökkent a fertőzöttek száma. Arról is beszélt ugyanakkor, hogy 10 napig még várhatóan csökkenést mutatnak a napi koronaszámok, ezt követően azonban lassulhat majd a csökkenés üteme. Minden attól függ, milyen mértékben jelenik majd meg az iskolákban a vírus. Hozzátette, előttünk állnak olyan, járványügyi szempontból kevésbé kedvező események, mint a családi ünnepek, a fekete péntek, vagy a zárt terű bulik - ezek ronthatnak a járványügyi adatokon.

Dr. Predrag Kon

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.