Ugrás a tartalomra

Dr. Vickó Ferenc: Jó ütemben halad az immunizálás Szerbiában

2021.04.06
18:45
2021.04.06
20:57
Forrás
Pannon RTV
Jó tempóban halad az immunizáció Szerbiában - jelentette ki dr. Vickó Ferenc a Közügyek című műsorunkban.

Az egészségügyi államtitkár hangsúlyozta, ahhoz, hogy visszatérjen régi életünk, a populáció 70 százalékának fel kell vennie az oltást. Mint mondta, nem lehet pontosan megjósolni, hogy mikor érhető el ez a szám.

„Tudjuk, hogy körülbelül 650 ezer bizonyított esetünk van Szerbiában. Egy részük felvette a védőoltást is. Ezért nem lehet egyszerűen összeadni ezeket a számokat, akkor meglátnánk, hogy a populáció hány százaléka. Szerintem 20-21 százaléknál járhatunk. Ha 7 millióval számolunk, akkor körülbelül 5 milliónál már az első dózissal is kialakul valamilyen immunitás.”

dr. Vickó Ferenc
vakcina
immunitás
Közügyek
egészségügyi
államtitkár

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.