Ugrás a tartalomra

Dr. Vickó Ferenc: további enyhítések jöhetnek, tartsuk be az intézkedéseket!

2021.05.12
21:55
2021.05.13
07:02
Forrás
Pannon RTV
Azokat az embereket igyekeznek elérni, akik még hajlandóak felvenni a vakcinát, de még nem kapták meg - mondta dr. Vickó Ferenc egészségügyi államtitkár a Közügyekben.

Az egészségházakba pedig olyan szakembereket, pszichológusokat próbálnak beiktatni, akik tudnak majd segíteni az embereknek az elkövetkező időszakban - tette hozzá dr. Vickó Ferenc. Egy pár kórház kikerült a covid-rendszerből, egy hete több mint 8 ezer fertőzött beteg volt az egészségügyi intézményekben, ma már ez a szám 3500 alatt van, ez mintegy 50 százalékkal kevesebb, és ez egy megkönnyebbülést jelent - emelte ki az államtitkár. A vajdasági magyarlakta településeken a felnőtt lakosság körében az átoltottság még 30 százalék alatti.

„Továbbra is nagyon rendkívüli a helyzet, talán akkor mondhatnám nyugodtnak magam, ha napi szinten az új betegek száma 100 alá fog esni, akkor tudom mondani, hogy a végén járunk.”

Vickó Ferenc
egészséghaz
oltás
vakcina

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.