Ugrás a tartalomra
Pixabay/MichaelGaida/illusztráció

Drágul a taxiszolgáltatás Szabadkán

2022.01.18
12:14
2022.01.18
16:22
Forrás
Pannon RTV
Erről döntött a Városi Tanács.

Az áremelkedés az indulási és kilométerenkénti díjat is érinti. A taxisok egyébként többször is kérték már a várostól az árak változtatását, mivel az utóbbi időben jelentősen megnőtt az üzemanyagköltség is. A drágulás valószínűleg februártól érinti majd az utasokat.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A Városi Tanács döntése értelmében az eddigi 95 dináros kezdő érték helyett ezentúl 125 dinárt mutathat majd beszállásunk után a taxióra.

A megtett kilométerenkénti díj pedig az eddigi 70 dinárról 75-re emelkedik az első tarifában, míg a másodikiban 85 dinárra módosulhat. Sokak szerint egyébként is drága volt taxizni, nemhogy majd a drágítás után.

Popity András: „Nagyon drasztikusak az árak és ez borzasztó, hogy ilyen kevesek a nyugdíjak és emiatt, tényleg nagyon sokan, akik már nem bírnak kocsit hajtani, nem bírnak vezetni, és nekik nem futja ki, hogy elvigyék a taxisok, a mentősök pedig nem nagyon járnak ki, és ez tényleg nagy drágulás.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Olyanok is akadnak, akik egyetértenek az emeléssel, hiszen az utóbbi időben mindennek emelkedett az ára.

Geza Kovač: „Taxival csak ritkán utazok, de mindennek emelkedik az ára, szóval teljesen normális, hogy a taxik ára is felmegy, ahogy mindennek.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A szabadkai taxisok szerint mindenképp szükséges volt az árak emelése, ugyanis az üzemanyag drágulása mellett a kocsik fenntartási költségei is emelkedtek, ez pedig komoly problémát jelent a fuvarozóknak.

Zvonimir Kujundžić, taxisofőr: „Erre azért van szükség, mert az üzemanyag ára az elmúlt hónapokban emelkedett, ugyanúgy mint a többi szolgáltatás is, mint amilyen a könyvelés, a karbantartási szolgáltatások. Így természetesen az áron minimálisan igazítanunk kellett, hogy a költségeket kompenzáljunk.”

Az utasok számára viszont jó hírnek számít, hogy a várakozási díj nem változik. Egy óra továbbra is 800 dinárba kerül majd. A drágulások várhatóan februártól léphetnek érvénybe Szabadkán.

taxi
Szabadka
drágulás

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.