Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap/nr

Đukić Dejanović: Újvidéken már tavaly jelentős előrelépés történt a népesedéspolitikában

2018.09.25
12:00
2018.09.25
12:22
Forrás
VajdaságMA
Szerbia számos népesedéspolitikai intézkedést vezetett be, amelyek eredményei 10-15 év múlva várhatók - hangzott el egy keddi szaktanácskozáson, amelyen Slavica Đukić Dejanović is részt vett.

A népesedéspolitikával megbízott szerb tárca nélküli miniszter elmondta, az intézkedések a helyi önkormányzatokra összpontosítanak, és egyes közösségekben már kezdeti eredmények is születtek. Újvidék is egy ilyen közösség, ahol már 2017-ben jelentős előrelépés történt, de a demográfiai mutatók szempontjából nincsenek különösebb eredmények, mert az első intézkedések konkrét elemzése a helyzet lehetséges javulásáról csak 10-15 év múlva várható.

Slavica Djukic Dejanovic
népesedéspolitika
Újvidék

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.