Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

E-papír konferencia: A jövő digitális

2019.10.08
16:56
2019.10.08
17:18
Forrás
Pannon RTV
A mai belgrádi e-papír projektkonferencia megnyitóján Ana Brnabić szerb kormányfő értékelte az adminisztratív eljárások digitális módon történű egyszerűsítésének folyamatát.

Szavai szerint ezzel időt, pénzt lehet megtakarítani, valamint csökkenteni a korrupció lehetőségét. A projekt célja az üzletvezetési tevékenységek digitalizálása. A tervek szerint 2021-ig legkevesebb 15, legfeljebb pedig 20 százalékkal csökkenhet a kiadások száma ezáltal. Brnabić elmondta, a program beütemezése óta több mint 5 millió papírhulladékot sikerült elektronikus úton helyettesíteni.

Tanjug/Dragan Kujundzic

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Amikor bekapcsolódtunk ebbe a küzdelmes versenybe, az emberek nagy része nem értette, hogy miről beszélünk, hogy mit szeretnénk elérni. Nagy részük kétségbe vonta, hogy elég erőforrással rendelkezünk. Itt elsősorban a vajdasági kormány és a közigazgatás erőforrásaira gondolok. Kételkedtek abban is, hogy a gazdaságunk és a polgáraink képes lesz-e megszokni egy új rendszert, amely elektronikus szolgáltatásokat tesz lehetővé. Nagy része a kritikáknak arra irányult, hogy ez a program nem Szerbiának és nem nekünk, hanem fejlettebb országok számára készült.”

e-papír
Belgrád
Ana Brnabić
digitális

Most

Népszerű