Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Eddig 3 millió 900 ezer oltást adtak be Szerbiában

2021.05.12
08:37
2021.05.12
10:57
Forrás
Szerbiai RTV
Mintegy 3 millió 900 ezer adag koronavírus elleni védőoltást adtak be Szerbiában. Ebből több mint 1 millió 600 ezren már a második dózist is megkapták.

A legújabb kutatások alapján a fiatalok és várandós nők oltását is javasolják a külföldi és a hazai szakemberek. A 16 évnél idősebbek és a terhes nők esetében eddig a Pfizer/BioNTech oltását engedélyezték Európában. Nagy az esély arra, hogy a hónap végéig pedig engedélyezik, hogy a 12 évnél idősebb fiatalokat is ezzel a védőoltással oltsák be. A várandós kismamák esetében a szakemberek külön javasolják, hogy a védőoltás felvétele előtt egyeztessenek nőgyógyászukkal, különösen azok, akik cukorbetegséggel küzdenek. Az oltást Szerbiában továbbra is bárki megkaphatja időpont egyeztetés nélkül az egészségházakban és a kijelölt oltópontokon.

Tanjug/Strahinja Acimovic

Holnaptól újabb 120 ezer adag AstraZeneca oltóanyag lesz elérhető Szerbiában. A vakcinaszállítmány reggel érkezett meg a Nikola Tesla repülőtérre Belgrádba, holnap pedig országszerte elérhető lesz a lakosok számára. A szállítmány nagyobb részét a második dózisra várók kapják majd - mondta Zlatibor Lončar, egészségügyi miniszter a szállítmány fogadásakor.

Szerbia
koronavírus
koronavírus elleni védőoltás
Pfizer/BioNTech
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina

Most

12:55, Frissítve: 13:00

Friss olimpiai hírek

Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.
11:49, Frissítve: 11:55

A járvány miatt veszélyben az olimpia

Tokióban a hétnapos átlag közel 50 százalékkal nagyobb az előző heti számnál. A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a japán fővárosban kritikus koronavírushelyzet alakulhat ki.

Népszerű