Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Egész hétvégén szorgalmasan folyt a munka a Szép Szó táborban

2020.09.27
13:04
2020.09.27
16:37
Forrás
Pannon RTV
Idén több alkalommal lesznek műhelyfoglalkozások, mert a hagyományos Szép Szó tábor augusztusban elmaradt a járványhelyzet miatt.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Több mint ötven fiatal vett részt a csoportmunkákban, az egyéni versfelkészítéseken és a beszédtechnika-órákon a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban.

Pannon RTV/Raffai Csaba

A topolyai Szatmári Lili hatodik alkalommal vett részt a Szép Szó Tábor műhelymunkáin. „Azért szeretem a verseket, mert van, amikor egy nehéz nap után jó felolvasni pár verset. Ez kikapcsol engem, és a társaság is nagyon jó.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Az óbecsei Horváth Dorka is szívesen tanul verseket. „Vannak nagyon szép és vicces versek, és azokat nagyon kedvelem.”

Pannon RTV/Raffai Csaba
Pannon RTV/Raffai Csaba

Októberben és novemberben is műhelymunkákkal várják majd a gyerekeket. Hajvert Ákos, elnök, Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete: „Igyekszünk most sokkal kisebb csoportokban dolgozni, mint egyébként a Szép Szó Táborban. Hat, illetve hét gyerek van egy csoportban. A csoportvezetőkkel az őszi vers- és prózamondó versenyekre készülnek. Tehát, amíg augusztusban az is cél volt, hogy egy produkciót hozzanak, idén a felkészítés a cél.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A vers- és prózakedvelő fiataloknak idén ingyen vehettek részt a műhelyfoglalkozásokon.

Szép Szó Tábor
műhelyfoglalkozás
Bácsfeketehegy
Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete
vers
magyar nyelv
próza
költészet
foglalkozások
Hajvert Ákos

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.