Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egészséges anya - egészséges család

2022.11.21
12:16
2022.11.21
16:18
Forrás
Pannon RTV
Egy, a mellrákban szenvedő és gyógykezelt nőket segítő projektet indít a szabadkai Egymásért Egyesület a Kolibri a családokért Egyesülettel karöltve.

Egészséges anya - egészséges család elnevezésű projekt célja a Szabadka külvárosában élő nők tudatosságának növelése a megelőző emlővizsgálatok fontosságáról, valamint a mellrákban szenvedő nők kapcsolatrendszerének erősítése műhelyfoglalkozásokon keresztül. A műhelymunkákon magyar nyelvű fordító segíti majd a megértést. Az első foglalkozás csütörtökön, este 18 órától a hajdújárási általános iskolában tartják meg, december 2-án pedig Csantavéren. A projekt A Nyugat-Balkáni Lokális Demokrácia Program részeként, az Európai Unió támogatásával és az ENSZ Fejlesztési Program keretein belül valósul meg.

Pannon RTV

Ágoston Gabriella, alelnök, Egymásért Egyesület, Szabadka: „Ez az ismeretterjesztő és egyben gyakorlati bemutatás azt szeretné a jelenlevőkkel megismertetni, hogy a gyakorlatban mennyire fontos az életmódváltás, ami nagyban elősegíti a megelőzést, továbbá az érintettek számára ez a terápia része is, hiszen intézményeken kívüli terápiákat mi magunk kell, hogy szervezzük. Sajnos már nincs a kórházon belül pszichológiai és testmozgásos terápia. Ezért vagyunk mi, hogy hidat képezzünk az egészségügy és az érintettek között.”

Egymásért
Kolibri a családokért Egyesület
Ágoston Gabriella

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.