Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egészségnap Zentán

2023.02.03
11:51
2023.02.03
15:42
Forrás
Pannon RTV
Egészségnapot tartott Zentán a Vöröskereszt helyi irodája karöltve a Zentai Cukorbetegek Szervezetével.

A látogatók az akció keretében vércukor- és koleszterinszint-mérést, testsúly-, testmagasság-, valamint vérnyomásmérést kérhettek. Đukić Teodóra, a Vöröskereszt zentai irodájának titkára kiemelte, hogy fontos a fiatalok tömeges részvétele, hiszen az elmúlt időszakban az egészségtelen és stresszes életmód miatt megnövekedtek a népbetegségnek számító magas vérnyomás és az azt kísérő súlyos szövődmények a korosztályuk körében. Az akció ezentúl minden hónap első péntekén várja az érdeklődőket.

Đukić Teodóra, a Vöröskereszt zentai szervezetének titkára: „Itt nálunk, a Vöröskereszt irodájában megtehetik azt, hogy eljönnek, és vérnyomásmérést, vércukorszint-mérést és koleszterinszint-mérést végzünk, valamint az elhízásnak az idexét, lemérjük a testsúlyát, magasságát és csípőbőségét. Ezekkel az értékekkel, hogyha valami magasabb értékeket kapunk, akkor szólunk az illetőnek, hogy menjen el, és orvoshoz vigye el ezeket az értékeket. Ez egy olyan megelőzésképpen, és segítség arra, hogy olyan valaki, aki régen nem volt minimum egy ilyen orvosi vizsgán, akkor tegye meg. Minimum ennyit tegyen meg az egészségéért.”

egészségnap
Zenta
Vöröskereszt
Zentai Cukorbetegek Szervezete

Most

16:27

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.