Ugrás a tartalomra

Egészségügyi intézményeket újítanak fel Vajdaságban

2019.08.21
15:36
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány mai ülésén döntést hozott a Vajdasági Klinikai Központ nőgyógyászati és szülészeti részlege felújításának jóváhagyásáról.

A munkálatok értéke mintegy 209 millió dinár. A projektdokumentáció szerint az objektum földszintjén két szolgálat fog működni, a konzervatív nőgyógyászati és a gyulladásos nőgyógyászati betegségek osztálya a C épületben és az egészségügyi osztályozás részlege a B épületben. Az első emeleten lesz az operáció előtti és a műtét utáni nőgyógyászat. A C épület második szintjén kap helyet az intenzív ápolás, a B blokkban pedig az orvosi szobák, a mosdók és a ruhatár az egészségügyi személyzet részére, a műszaki helyiségek, a hulladéktároló és az elhalálozott személyek elfekvő helyisége. A mai ülésen döntést hoztak továbbá a Vajdasági Onkológiai Intézet világításának felújításáról a radiológiai terápia klinikájának helyiségeiben, a belgyógyászati onkológiai klinikán, a steril blokkban és a nem steril blokkban. A beruházás értéke 5 egész 9 tized millió dinár, ebből 3 egész 9 tized milliót a tartomány, két millió dinárt pedig az intézet biztosít. Az ülésen emellett a Kamenica-i Alapfokú Rendőrképzési Központnak 7 és félmillió dinárt hagytak jóvá a központ körüli kerítés cseréjére.

Vajdaság
tartományi kormány
Vajdasági Klinikai Központ
felújítás
nőgyógyászat
szülészet
onkológia
Vajdasági Onkológiai Intézet

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.