Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Egy doboznyi figyelem - babacsomag útravalóul

2021.05.10
12:12
2021.05.10
16:54
Forrás
Pannon RTV
Babakelengyét ajándékozott a Zentai Közkórházban szült édesanyáknak a Vajdasági Vöröskereszt. A csomagosztás apropója a Vöröskereszt nemzetközi hete.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Babakelengyét is tartalmazó ajándékkal kedveskedett a Vajdasági Vöröskereszt vezetősége a Zentai Közkórházban gyermeküket világrahozó édesanyáknak. A 25 csomagot a helyi szervezet juttatta el a szülészetre.

Đukić Teodóra,
a zentai Vöröskereszt munkatársa: Nagyon örülünk, hogy ez a csomag olyan családokhoz jut, akiknek ez igazán szükséges is, mivel minden olyan törölközőt, takarót és egyéb olyan dolgot tartalmaz, ami az első napokban már használható.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az önkéntes munka, amit a helyi szervezet vezetősége és aktivistái nap mint nap tesznek, felbecsülhetetlen értéket jelent – emelte ki dr. Slobodan Živković. A szülész-nőgyógyász kiemelte, az édesanyáknak nagy segítséget jelent a Vöröskereszt adománya.

Minden kismamának az ilyen szimbolikus adomány is sokat jelent, mert azt jelenti, hogy a társadalom nem feledkezett meg róluk. Sajnos egyre kevesebb az újszülött, ami nagy demográfiai problémát jelent, ezért ez egy szép gesztus.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Azok az újszülöttek, akik a szervezet nemzetközi hetén jönnek világra babaápolási csomagban is részesülnek - emelték ki az illetékesek.

babacsomag
Zenta
Zentai Közkórház
Vöröskereszt
újszülöttek

Most

21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 21:45

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű