Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tanja Valic

Egy év telt el az Oliver Ivanović-gyilkosság óta

2019-01-16
13:42
Forrás
Szerbiai RTV, VajdaságMa
Megemlékezéseket tartottak ma Belgrádban és Kosovska Mitrovicán Oliver Ivanović emlékére.

Ma van egy éve, hogy a Szabadság, Demokrácia, Igazság nevű polgári kezdeményezés vezetőjét meggyilkolták. A belgrádi Szent Száva-templomban felesége, Milena Popović Ivanović a fiával gyújtott gyertyát. A családtagok mellett jelen volt még Aleksandar Vučić szerb államfő, Ana Brnabić kormányfő, Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója, Aleksandar Vulin védelmi miniszter és több polgár is. Oliver Ivanovićot tavaly, január 16-án lőtték hátba, miközben a Kosovska Mitrovica északi részén lévő pártirodába tartott. Máig sem derült ki, hogy ki rendelte el és ki követte el a bűncselekményt. Oliver Ivanović 1999-ben a Szerb Nemzeti Tanács megalakulásakor a testület észak-koszovói végrehajtó bizottságának elnöke lett. Egy időben a koszovói koordinációs központ vezetője is volt. 2016-ban az Európai Unió jogi és igazságügyi missziójának bírósága háborús bűnök, egyebek mellett gyilkosság miatt kilenc év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, a koszovói fellebbviteli bíróság később az ügy újratárgyalását rendelte el. A koszovói politikus 33 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, később házi őrizetben volt. 

Oliver Ivanović
gyilkosság
megemlékezés
Belgrád
Kosovska Mitrovica

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:40, Frissítve: 18:59

Itt a felfrissülés

Ma délután fél 6 körül viharos széllökésekkel tört be térségünkbe a hidegfront, Magyarország irányából. Fél órával korábban még fürdőzőkkel és sétálókkal volt tele a palicsi móló.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.