Ugrás a tartalomra

Egy hét alatt 370 ezren igényelték a nyugdíjaskártyát

2023.03.25
08:00
2023.03.25
13:13
Forrás
Tanjug
Számos kedvezményre lesz jogosult az a nyugdíjas, aki rendelkezik ilyen kártyával. Gyógyszertárak, üzletek, múzeumok is bekapcsolódtak az akcióba.

Nagy népszerűségnek örvend a nyugdíjaskártya Szerbiában, hét nap alatt ugyanis mintegy 370 ezren igényelték. Az igénylés történhet interneten keresztül, vagy a nyugdíjbiztosító fiókintézeteiben.

Relja Ognjenović kiemelte, az igénylés nagyon egyszerű és számos kedvezményre lesz jogosult az a nyugdíjas, aki rendelkezik ilyen kártyával. A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap igazgatója elmondta, üzletek, pékségek, gyógyszertárak, egészségügyi laboratóriumok, sportközpontok, múzeumok, könyvtárak biztosítanak engedményt október 1-jétől. A következő időszakban arra összpontosítanak, hogy a gazdálkodók és a közvállalatok minél nagyobb számban kapcsolódjanak be az akcióba.

nyugdíjaskártya
kezvezmény
idős
Szerbia

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.