Ugrás a tartalomra
Pixabay/sweetlouise

Egy hétig szünetel az oktatás Szerbiában az influenza miatt

2019-02-14
16:45
2019-02-14
17:15
Forrás
Közlemény
Egy hétig szünetel az oktatás Szerbiában az influenza miatt- határozott a szerb kormány. Szerbiában eddig 104 ezer személynél jelentkeztek az influenza tünetei, 29-en pedig belehaltak szövődményeibe.

A megbetegedettek többsége 15 év körüli, az influenza pedig most tetőzik, az Egészségügyi Minisztérium emiatt javasolta a kormánynak az iskolai szünetet. Ez azt jelenti, hogy február 18-a és 24-e között sem az általános, sem a középiskolások nem járnak iskolába. Az oktatás február 25-én folytatódik. Ez a vajdasági oktatási intézményekre is vonatkozik. Hivatalosan járványt eddig csak a piroti, a zlatibori és a moravai körzetekben, valamint Nišben jelentettek. Az intézet felhívja a figyelmet a folyamatos megelőzésre, ezen belül a védőoltásokra és a megfelelő higiéniára.

Szerbia
influenza
iskolai szünet

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.