Ugrás a tartalomra
Pixabay/sweetlouise

Egy hétig szünetel az oktatás Szerbiában az influenza miatt

2019-02-14
16:45
2019-02-14
17:15
Forrás
Közlemény
Egy hétig szünetel az oktatás Szerbiában az influenza miatt- határozott a szerb kormány. Szerbiában eddig 104 ezer személynél jelentkeztek az influenza tünetei, 29-en pedig belehaltak szövődményeibe.

A megbetegedettek többsége 15 év körüli, az influenza pedig most tetőzik, az Egészségügyi Minisztérium emiatt javasolta a kormánynak az iskolai szünetet. Ez azt jelenti, hogy február 18-a és 24-e között sem az általános, sem a középiskolások nem járnak iskolába. Az oktatás február 25-én folytatódik. Ez a vajdasági oktatási intézményekre is vonatkozik. Hivatalosan járványt eddig csak a piroti, a zlatibori és a moravai körzetekben, valamint Nišben jelentettek. Az intézet felhívja a figyelmet a folyamatos megelőzésre, ezen belül a védőoltásokra és a megfelelő higiéniára.

Szerbia
influenza
iskolai szünet

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.