Ugrás a tartalomra
Pixabay/sweetlouise

Egy hétig szünetel az oktatás Szerbiában az influenza miatt

2019-02-14
16:45
2019-02-14
17:15
Forrás
Közlemény
Egy hétig szünetel az oktatás Szerbiában az influenza miatt- határozott a szerb kormány. Szerbiában eddig 104 ezer személynél jelentkeztek az influenza tünetei, 29-en pedig belehaltak szövődményeibe.

A megbetegedettek többsége 15 év körüli, az influenza pedig most tetőzik, az Egészségügyi Minisztérium emiatt javasolta a kormánynak az iskolai szünetet. Ez azt jelenti, hogy február 18-a és 24-e között sem az általános, sem a középiskolások nem járnak iskolába. Az oktatás február 25-én folytatódik. Ez a vajdasági oktatási intézményekre is vonatkozik. Hivatalosan járványt eddig csak a piroti, a zlatibori és a moravai körzetekben, valamint Nišben jelentettek. Az intézet felhívja a figyelmet a folyamatos megelőzésre, ezen belül a védőoltásokra és a megfelelő higiéniára.

Szerbia
influenza
iskolai szünet

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.