Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerbia Belügyminisztériuma

Egy hónapig gyorsabb határátlépés

2019-11-04
17:01
2019-12-11
15:02
Forrás
Pannon RTV
Gyorsabb határátlépés lehet az ünnepek alatt a szerb-magyar határszakaszon - erről egyezett meg Pintér Sándor magyar és Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter Újvidéken.

December 15-e és január 15-e között, az ünnepekre való tekintettel, a már szokásosnak számító tumultusok elkerülése érdekében minimális határátkelési ellenőrzést vezetnek be a magyar–szerb átkelőkön. A cél az, hogy az utazók hatékonyabban, gyorsabban lépjék át a határt. A két tisztségviselő Újvidéken írta alá a megállapodást. A találkozót követően Stefanović kifejtette, hogy az eljárás gyorsabbá teszi az átkelést a határokon. A szerb belügyminiszter elmondta: „Olyan megoldásokról is értekeztünk, amelyek hosszabb távon meggyorsíthatják a határátkelők forgalmát. Az átkelők bővítésével, illetve az új technológia segítségével megkönnyíthetjük, hogy nagyobb számú utazó esetén is rövid idő alatt lehessen átkelni a határokon.”

A könnyebb és gyorsabb határátlépés nem csak a vendégmunkások és a gyakran ingázók, hanem a turisták számára is fontos lehet. Pintér Sándor magyar belügyminiszter hangsúlyozta: „A határon való átkelés egyre gyorsabb. Ennek pozitív hatása van turisztikai és gazdasági szempontból is. A jövőbeni cél, hogy a teherforgalmat is megkönnyítsük.”

A két belügyminiszter megvitatta az illegális migráció megfékezésének kérdését is, valamint a két rendőrség közötti együttműködés fontosságát. A nagyobb sikerek elérése céljából pedig közös kiképzéseket terveznek a kábítószer-csempészet megfékezésében is. A magyar-szerb határon egyébként az utóbbi időben már nem csak hétvégenként és ünnepekkor, hanem egy egyszerű hétköznapon is gyakran megnövekszik a forgalom. Nem ritka, hogy órákat kell várni. A karácsonyi időszakban rendszerint 4-6 órás sorok is kialakulnak, így van min gyorsítani.

határátlépés
Pintér Sándor
Nebojša Stefanović

Most

21:44, Frissítve: 22:06

Ha összefogunk, meglesz a pénz!

Pál Gajódi Olivér 2019.12.17-én született Bajmokon. Élete első hónapjai óta kemény harcot vív egy súlyos betegség, a gerinc eredetű izomsorvadás ellen.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.