Ugrás a tartalomra

Egy hónapig gyorsabb határátlépés

2019.11.04
17:01
2019.12.11
15:02
Forrás
Pannon RTV
Gyorsabb határátlépés lehet az ünnepek alatt a szerb-magyar határszakaszon - erről egyezett meg Pintér Sándor magyar és Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter Újvidéken.

December 15-e és január 15-e között, az ünnepekre való tekintettel, a már szokásosnak számító tumultusok elkerülése érdekében minimális határátkelési ellenőrzést vezetnek be a magyar–szerb átkelőkön. A cél az, hogy az utazók hatékonyabban, gyorsabban lépjék át a határt. A két tisztségviselő Újvidéken írta alá a megállapodást. A találkozót követően Stefanović kifejtette, hogy az eljárás gyorsabbá teszi az átkelést a határokon. A szerb belügyminiszter elmondta: „Olyan megoldásokról is értekeztünk, amelyek hosszabb távon meggyorsíthatják a határátkelők forgalmát. Az átkelők bővítésével, illetve az új technológia segítségével megkönnyíthetjük, hogy nagyobb számú utazó esetén is rövid idő alatt lehessen átkelni a határokon.”

A könnyebb és gyorsabb határátlépés nem csak a vendégmunkások és a gyakran ingázók, hanem a turisták számára is fontos lehet. Pintér Sándor magyar belügyminiszter hangsúlyozta: „A határon való átkelés egyre gyorsabb. Ennek pozitív hatása van turisztikai és gazdasági szempontból is. A jövőbeni cél, hogy a teherforgalmat is megkönnyítsük.”

A két belügyminiszter megvitatta az illegális migráció megfékezésének kérdését is, valamint a két rendőrség közötti együttműködés fontosságát. A nagyobb sikerek elérése céljából pedig közös kiképzéseket terveznek a kábítószer-csempészet megfékezésében is. A magyar-szerb határon egyébként az utóbbi időben már nem csak hétvégenként és ünnepekkor, hanem egy egyszerű hétköznapon is gyakran megnövekszik a forgalom. Nem ritka, hogy órákat kell várni. A karácsonyi időszakban rendszerint 4-6 órás sorok is kialakulnak, így van min gyorsítani.

határátlépés
Pintér Sándor
Nebojša Stefanović

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.