Ugrás a tartalomra
pixabay/tumisu

Egy nap alatt 299 koronavírusteszt lett pozitív Szerbiában

2020-08-06
15:35
2020-08-06
17:34
Forrás
covid19.rs, Szerbiai RTV, Pannon RTV
A Covid 19 oldal adatai szerint az elmúlt 24 órában 10033 tesztet végeztek az országban. Ezek közül 299 volt pozitív. Vajdaságban jelenleg mintegy 720 koronavírusos fertőzött szorul kórházi kezelésre.

16:10 - Még mindig kedvezőtlen a járványügyi helyzet Szabadkán - figyelmeztet Dr. Gordana Krtinić a közkórház igazgatóhelyettese. Szerinte sok az új fertőzött. A járványügyi szakember az óvintézkedések további betartására hívta fel az emberek figyelmét. Az elmúlt 24 órában egy 87 éves szabadkai férfi halt meg a koronavírus következtében a kórházban. 

16:00 - Továbbra is rendkívüli helyzet van érvényben Temerin község területén a koronavírus-járvány miatt. Jelenleg 67 aktív fertőzöttet tartanak számon a dél-bácskai településen. 

15:30 - Szerbia még mindig nem szerepel azon országok között, akik korlátozások nélkül léphetnek be Montenegróba - írja a helyi média. A lista ugyan bővült, de a szerb állampolgárok továbbra sem szerepelnek rajta. Péntektől Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Kanada, Oroszország, Ukrajna és Zimbabwe állampolgárai korlátozások nélkül léphetnek be Montenegróba. 

15:00 -  Folyamatosan csökken a lélegeztetőgépen lévő koronavírusos páciensek száma Szerbiában. A hivatalos adatok szerint jelenleg 120 beteg szorul mesterséges lélegeztetésre. A Covid 19 oldal adatai szerint az elmúlt 24 órában 10033 tesztet végeztek az országban. Ezek közül 299 volt pozitív. Egy nap alatt 7-en haltak meg a kór következtében Szerbiában. Az egészségügyi válságstáb ma nem tartott sajtótájékoztatót az aktuális helyzetről. 

14:50 - Vajdaságban jelenleg mintegy 720 koronavírusos fertőzött szorul kórházi kezelésre. Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter és Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár ma délelőtt Újvidéken találkozott a koronavírusos betegeket ellátó vajdasági egészségügyi dolgozókkal. A miniszter és a titkár megköszönték nekik a járvány kezdete óta nyújtott elkötelezett munkájukat, valamint hangsúlyozták, hogy az egészségügyi dolgozókat hősökként kell kezelni.

A járványhelyzet alakulása miatt a Vajdasági Klinikai Központot covid-kórházzá kellett átalakítani. Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár elmondta: Vajdaságban az elmúlt 5-6 napban folyamatosan csökken azon páciensek száma, akik kórházi kezelésre szorulnak: „Jelenleg a vajdasági kórházakban összesen mintegy 720 páciens szorul kezelésre. Azért fogalmazok így, mert ez a szám percről percre változik.”

Mivel egyre kevesebb koronavírusos páciens szorul kórházi ellátásra Szerbiában, ezért a kórházak működését is elkezdték fokozatosan visszaállítani az eredeti, megszokott rendhez – mondta el Zlatibor Lončar, egészségügyi miniszter: „Most már nem várunk arra, hogy egy kórház teljesen felszabaduljon az összes koronavírusos betegtől, hanem fokozatoson, részlegenként szabadítjuk fel őket és állítjuk vissza működésüket az eredeti rendhez. Az, hogy mikor tudjuk teljesen visszaigazítani őket az eredeti rendhez csakis tőlünk, mindannyiunktól függ.”

A járvány kezdete óta Vajdaságban több mint 100-an haltak meg a koronavírus okozta szövődmények miatt. A legveszélyeztetettebb vajdasági település jelenleg Újvidék, ahol továbbra is érvényben maradnak a járványügyi korlátozások.

14:00 - Lassan stabilizálódni látszik a járványügyi helyzet Újvidéken - mondta Miloš Vučević. A város polgármestere hozzátette, a helyzet kedvezőtlenből a nem biztonságos szintre lépett. Vučević azt mondta, már a hetedik és nyolcadik napon többen hagyják el a kórházat, ami fontos az egészségügyi rendszer szempontjából, hiszen nincs akkora terhelés. Újvidéken holnap meghosszabbítják a jelenleg is érvényben lévő intézkedéseket, mert ahogy a polgármester fogalmazott, jó eredményeket produkálnak a bevezetett szabályok.

koronavírus
járványhelyzet
fertőzött
Szerbia
Újvidék
Zlatibor Lončar
Zoran Gojković

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 10:57

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.