Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Egy nap alatt több mint 1500 új koronavírusos Vajdaságban

2020-11-24
15:33
2020-11-24
15:43
Forrás
Szerbiai RTV, 021.rs
Gondot jelent, hogy az egészségügyi dolgozók mintegy tíz százaléka megfertőződik. Ma 750 koronavírusos egészségügyi dolgozó van, tegnap 680-an voltak. Az ő kiesésük a rendszerből bonyolítja az egyébként is rossz helyzetet - mondta Gojković.

Újabb negatív rekordot döntött az Újvidéken egy nap alatt regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, 603 pozitív teszt volt 24 óra alatt - mondta el Zoran Gojković. Egész Vajdaság területén 1557 új beteget regisztráltak, és szinte az összes kórházi hely foglalt már a tartományban. Jelenleg több mint 17 ezer aktív esetet tartanak számon Vajdaságban, Újvidéken pedig több mint hétezret. A tartományi egészségügyi titkár kiemelte, a pozitív esetek fele újvidéki, de Nagybecskereken sem jó a helyzet, ott már két kórház is tele van.

A tartományi egészségügyi titkár kiemelte, problémát okoz az is, hogy gyorsan fogy az orvosi felszerelés, a gyógyszerek, és Vajdaságban egy nap alatt annyi oxigén fogy el, mint normál esetben két hónap alatt szokott.

koronavírus
Zoran Gojković

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.