Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egy a nemzet - Vajdaságban is ünnepeltünk

2022.06.06
20:31
2022.07.01
13:53
Forrás
Pannon RTV
A nemzeti összetartozás napján a vajdasági központi rendezvényt ezúttal is Királyhalmon, a templomban és annak kertjében tartották. Nyugat-Bácska központi ünnepsége pedig Bácskertesen volt.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke beszédében hangsúlyozta: a globális változások ereje nem kerülnek el bennünket sem, a hatalmi központok pedig nem jótékonysági szervezetek. Mint fogalmazott, csak azokra számíthatunk, akik ezt a vidéket sajátjuknak érzik és fejleszteni akarják. Pásztor emlékeztetett az elmúlt időszak választásainak fontosságára is.

Bácskertesen tartották Nyugat-Bácska központi ünnepségét a nemzeti összetartozás napja alkalmából. Az egybegyűlteket az ünnepi szentmise után alkalmi műsor várta, majd megkoszorúzták a Turul-szobrot. Az eseményt követően Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke osztotta meg stábunkkal ünnepi gondolatait.

Vajdasági Magyar Szövetség
Királyhalom
nemzeti összetartozás napja
Nyugat-Bácska
Bácskertes
Hajnal Jenő
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
Pásztor István

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.