Ugrás a tartalomra
Pixabay/guvo59

Egy niši rendőrtiszt is meghalt az influenza szövődményeiben

2019-02-10
14:38
2019-02-10
17:45
Forrás
Pannon RTV, Blic
A városban ő hatodik, Szerbiában pedig a tizennyolcadik személy, aki a mostani idényben az influenza szövődményeibe halt bele.

Újabb halálos áldozata van az influenzának Szerbiában. Egy 43 éves niši rendőrtiszt halt meg. A Blic értesülései szerint az illetőt 10 nappal ezelőtt súlyos állapotban szállították kórházba, ahol lélegeztetőgépre kellett kapcsolni, de az orvosok erőfeszítései ellenére meghalt. A niši klinikán jelenleg 38 személyt kezelnek influenzaszerű tünetekkel, 11-en lélegeztetőgépre vannak kapcsolva.

Vajdaságban egyelőre nincs komolyabb probléma, több kórházban azonban látogatási tilalom van érvényben. Dr. Nebojša Bohucki, a szabadkai Közegészségügyi Intézet járványügyi szakembere a Pannon RTV Közügyek műsorfolyamában korábban elmondta, hogy a vírus megállításának egyik módja a védőoltások rendszeres felvétele.

Dr. Nebojša Bohucki, járványügyi szakember, Közegészségügyi Intézet, Szabadka: „Az influenzát bárki elkaphatja, de a szövődménye, hogy lesz vagy nem lesz, attól függ: ha valaki idősebb mint 65 éves, vagy fiatalabb, de van krónikus betegsége - mondjuk cukorbetegség - neki mindig súlyosabb lesz a klinikai lefolyása. Legjobb lenne, ha mindenki felvenné a védőoltást.”

influenza
Niš
áldozat
Dr. Nebojsa Bohucki
védőoltás

Most

18:58, Frissítve: 19:31

Kalmár Ferenc: Legyenek büszkék magyarságukra!

Szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét - üzeni a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.