Ugrás a tartalomra
Pixabay/guvo59

Egy niši rendőrtiszt is meghalt az influenza szövődményeiben

2019-02-10
14:38
2019-02-10
17:45
Forrás
Pannon RTV, Blic
A városban ő hatodik, Szerbiában pedig a tizennyolcadik személy, aki a mostani idényben az influenza szövődményeibe halt bele.

Újabb halálos áldozata van az influenzának Szerbiában. Egy 43 éves niši rendőrtiszt halt meg. A Blic értesülései szerint az illetőt 10 nappal ezelőtt súlyos állapotban szállították kórházba, ahol lélegeztetőgépre kellett kapcsolni, de az orvosok erőfeszítései ellenére meghalt. A niši klinikán jelenleg 38 személyt kezelnek influenzaszerű tünetekkel, 11-en lélegeztetőgépre vannak kapcsolva.

Vajdaságban egyelőre nincs komolyabb probléma, több kórházban azonban látogatási tilalom van érvényben. Dr. Nebojša Bohucki, a szabadkai Közegészségügyi Intézet járványügyi szakembere a Pannon RTV Közügyek műsorfolyamában korábban elmondta, hogy a vírus megállításának egyik módja a védőoltások rendszeres felvétele.

Dr. Nebojša Bohucki, járványügyi szakember, Közegészségügyi Intézet, Szabadka: „Az influenzát bárki elkaphatja, de a szövődménye, hogy lesz vagy nem lesz, attól függ: ha valaki idősebb mint 65 éves, vagy fiatalabb, de van krónikus betegsége - mondjuk cukorbetegség - neki mindig súlyosabb lesz a klinikai lefolyása. Legjobb lenne, ha mindenki felvenné a védőoltást.”

influenza
Niš
áldozat
Dr. Nebojsa Bohucki
védőoltás

Most

21:06

Szerbia és Kína acélos barátsága

Kína közbiztonsági miniszterével találkozott ma Belgrádban Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter. A két minisztérium képviselői együttműködési megállapodásokat írtak alá.

Népszerű

Bombariadó a kisbajmoki ipari övezetben

Ismét bombariadó volt a kisbajmoki ipari övezetben, Szabadkán. Több száz embert evakuáltak a gyárakból. A Norma Group és Swarowski munkatársait hazaküldték.