Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Egy rokkantsági nyugdíjból és némi mellékkeresetből próbálnak mindent megadni kislányaiknak

2021-01-21
16:06
2021-01-21
17:19
Forrás
Pannon RTV
Omladozó falak, instabil tetőszerkezet, felszakadozó padlózat - ilyen körülmények között él a szabadkai Gabrić család. Egy rokkantnyugdíjból élnek, a szülők betegségük miatt nem tudnak munkát vállalni. Az anya látássérült, az apa pedig tüdőbeteg.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Nehéz körülmények között él a szabadkai Gabrić család. Ivan kerékpárok szerelésével próbálja bővíteni jövedelmüket. A szülők igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy gyermekeik, a 8 éves Dajana és a 4 éves kishúga, Dunja ne nélkülözzenek.

Ivan Gabrić: „Mindkettejük kicsi, és mindkettejüknek figyelemre, gondoskodásra van szüksége. Minden megvan, amire szükségük van. Mindig nekik adunk mindent, ha nekünk jut, akkor jut, ha nem, nem. Ők mindig tiszták, és fel vannak öltöztetve, soha nem éheznek, nem szomjaznak. Mindig megvan mindenük, amire szükségük van. Tehát nem magunknak adunk, hanem nekik.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A tavalyi év végén egy szabadkai vállalat ajtókat és ablakokat adományozott a családnak, így most már melegebb házban élhetnek. De ez még mindig nem elég. A ház nincs szigetelve, a falak folyamatosan beáznak és a tetőszerkezet is romokban hever.

Melinda Gabrić: „Kellene mindent cserélni. Az egész installációt, azért, mert már égett és nagyon rossz állapotban van, és egészen ki kellene azt cserélni, az egész installációt, az áramot, mind az elejétől az egészet kellene csinálni - így mondták. Azért, mert az áramtól minden történhet ugye. Az a legrosszabb dolog, ami van.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Azok, akik segítenének a szegény sorsú családon, a 065/34-08-956-as telefonszámon kereshetik fel őket. A jóakarók pénzügyi segítséget is nyújthatnak nekik. Az utalásokat a 310-0400100533624-23-as bankszámlára, Melinda Gabrić nevére várják.

Szabadka
szegény
család
Gabrić

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.