Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Egy szabadkai iskolába már biztosan bejutott a koronavírus

2020-11-04
19:32
Forrás
Pannon RTV
Erről beszélt dr. Nebojša Bohucki Közügyek című műsorunkban. A járványügyi szakorvos elmondta, hogy a városban jelenleg 28 aktív koronavírusos beteget tartanak számon. Ez a szám azonban pár héten belül valószínűleg sokkal nagyobb lesz - tette hozzá.

Dr. Nebojša Bohucki, járványügyi szakorvos: „Már tudunk egy diákról, akinek a PCR tesztje pozitív lett. Persze nem mondhatom meg, hogy melyik iskoláról van szó, nem etikus. De lassan elkezdődött ez a folyamat. Tudjuk, hogy más iskolákban is lehet, relatív alacsony számban, de ők olyan gyerekek, akik azért nem járnak iskolába, mert valamilyen felső légúti tüneteik vannak.”

koronavírus
Nebojša Bohucki
Dr. Nebojša Bohucki

Most

15:34

Meghalt Larry King

Az amerikai televíziózás legendás alakja, a CNN korábbi műsorvezetője, tudósítója 87 éves korában egy Los Angeles-i kórházban hunyt el.
14:50, Frissítve: 17:26

Oltás az Újvidéki Vásár területén

Az Újvidéki Vásár egyes csarnokában szerda óta végzik a tömeges immunizációt. Első nap 1300-an, pénteken pedig már 2200-an vették fel a védőoltást. A kínai Sinopharm vakcinából kedden 5500 adag érkezett a városba, a napokban még ugyanennyi jött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Csökkent a sertés felvásárlási ára

Decemberben több országból importáltak hízót, malacot Szerbiába, így a helyi termelő áron alul kénytelen eladni a jószágokat. A gabonaárak is emelkedtek, emiatt a takarmány áremelkedésével is számolni kell. Emellett késnek az állami támogatások is.