Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Egy szabadkai osztálytanító is részesült a Szent Száva-díjban

2021.01.27
11:22
2021.01.27
17:45
Forrás
Pannon RTV
A Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola munkatársa, Grubanov Martinek Emília osztálytanító a 29 díjazott között vehette át az elismerést hétfőn a szerb kormány épületében.
Pannon RTV/Gál Hermina/illusztráció

A Szent Száva-díjat azok a magánszemélyek és intézmények kapják, akik az oktatás és a nevelés terén kimagasló eredményeket értek el. A kitüntetettek között van Grubanov Martinek Emília is, a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola osztálytanítója. „Felemelő érzés volt ott állni a 29 kitüntetett ember között a színpadon, a miniszterelnök társaságában. Amikor jelölt az iskola, akkor kezdtem reménykedni, hogy az eddigi munkámnak köszönve talán megkapom, és ott leszek én is a díjazottak között az idén.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Az iskolában dolgozókat is boldogsággal töltötte el, hogy kollégájukat ilyen neves díjjal tüntették ki - emelte ki Pap Dragica. Az elismeréssel nemcsak az iskola színvonala tud emelkedni, hanem a pedagógusokat is ösztönözni fogja a további munkára - tette hozzá az iskolapedagógus. „Őszintén nagyon örültünk. Még most is nagyon örülök. Tudtuk, hogy ha valakinek van lehetősége megkapni ezt a díjat közülünk, akkor az Emília, mivel ismerem őt, mint kolléganőt 30 éve. 20 éve dolgozik nálunk az iskolában. Tudtam, hogy az ő munkájával biztos, hogy megkapja a díjat.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Grubanov Martinek Emília korábban is kapott hasonló elismeréseket. Pár éve a dr. Đorđe Natošević- és a Mentor-díjban is részesült.

Szent Száva
Szent Száva-díj
Grubanov Martinek Emília
díj
elismerés
Pap Dragica
Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.
08:13, Frissítve: 09:44

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.