Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Egyedül neveli unokáját omladozó, kis házában

2022.06.07
17:02
2022.06.07
21:41
Forrás
Pannon RTV
Sürgős segítségre van szüksége a bácsfeketehegyi Dudás Valériának és unokájának, Katalinnak. Az unokáját egyedül nevelő nagymama házának tetője beszakadt, csak idő kérdése, hogy az egész ház összeomoljon. Jó szándékú személyek segítségét kérik.

Néhány hónappal ezelőtt szakadt be a tető Dudás Valéria bácsfeketehegyi kis házán. Az 58 éves nagymama kétségbeesetten mutatja, hogy a hátsó düledező kémény tartja még valamelyest a tetőt. A ház, amelyben egyedül neveli hatéves unokáját, Katalint, konkrétan életveszélyes, most a valamelyest épen maradt utca felőli kis szobát és konyhát használják, ahol beázik a plafon. Télen már fűteni nem fognak tudni, mert a kémény is ledőlt.

Dudás Valéria, Bácsfeketehegy: „Nem tudom, meddig bírja ez a ház a házfalak, vert fal, tartani ezt az egész súlyt, mert lassan szétáznak a falak és lassan ereszkedik a konyha is, ahogy láttátok, egészen púpos a hasa, a konyha közepe.”

A szociális segélyen kívül más bevétele nincs Valériának, nagyon nehéz helyzetben van, mert szeretné felnevelni unokáját, de ezek a körülmények erre nem alkalmasak. Egy másik lakhelyre vagy anyagi segítségre lenne szüksége, hogy rendbe hozzák a meglévő otthonukat.

„Nem nagyon van segítségem, hogy egy másik lakásra tegyek szert, nem csak magamért aggódok, hanem itt van már kicsi korától a kisunokám, most középső óvodás, egyáltalán, hogy hogy bírom tovább küldeni az óvodába vagy iskolába. A szülei ímelnek-ámolnak, nem nagyon akarják visszafogadni, már hatodik éve én gondoskodok róla és fogják örökbeadni a kislányukat és lemondanak a kislányukról” - mondta Valéria.

Aki segíteni szeretne, megteheti pénzbeli utalással a kis Katalin nagynénjének számlaszámára (160-6000000818476-79-es számlaszámra, Dudás Julianna, Temető utca 33. Bácsfeketehegy), illetve elérhetik Dudás Valériát a 062/1-419-954-es mobilszámon.

Bácsfeketehegy
segítség
tető
Dudás Valéria

Most

Népszerű