Ugrás a tartalomra

Egyetlen Krakennel fertőzött beteget sem regisztráltak még Szerbiában

2023.01.21
10:48
Forrás
Szerbiai RTV
Egyelőre egyetlen, az újabb koronavírus-variánssal, a Krakennel fertőzött beteget sem regisztráltak Szerbiában, azonban jelenleg sok olyan vírus kering közöttünk, amelyeknél hasonló tünetek jelentkezhetnek - hívja fel a figyelmet Vesna Mioljević.

Ezek a rossz közérzet, a láz és az orrfolyás - magyarázta az epidemiológus.

A szakember emellett arról is beszélt, hogy még körültekintőbbnek kell lennünk azért is, hogy a kanyarójárvány ne terjedjen el az emberek között. A járványügyi szakorvosok továbbra is hangsúlyozzák, hogy a védőoltások felvételével megakadályozható a súlyos klinikai kép kialakulása.

kraken
koronavírus-járvány

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.