Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Egyéves az újvidéki Tudományos Technológiai Park

2022.12.09
15:36
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Tudományos Technológiai Park idén ünnepelte első évfordulóját.

2 kutatóintézet, 11 technológiai fejlesztő cég valamint 18 start up vállalkozás tartozik hozzá. Egy év alatt több mint 50 rendezvényt szerveztek meg, 2000 résztvevővel.

A nagy érdeklődés miatt a terjeszkedés lehetősége is felmerült. Tervben van egy új park felépítése, ami lehetőséget nyújt új tagok csatlakozására. Az évforduló alkalmából ellátogatott a parkba Zoran Milošević, tartományi felsőoktatási és tudományügyi titkár.

Tudományos Technológiai Park
Újvidék

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.