Ugrás a tartalomra
Facebook

Egyéves a Vajdasági jótékonysági licitcsoport

2021.07.26
16:29
2021.07.26
17:14
Forrás
Pannon RTV
A Facebookon fellelhető oldalon már számos beteg gyermek és felnőtt gyógyulását segítették az alapítók és minden ember, aki licitre ajánlott fel bármit, vagy akár csak egy vásárlással hozzájárult a rászorulók megsegítéséhez.

Pál Gajódi Olivér, Konstantin Janković és Mudrić Andrea. Mások mellett nekik is segített a Vajdasági jótékonysági licitcsoport az elmúlt egy évben. A közösség célja, hogy licitálással segítsen a súlyos betegségben szenvedőkön.

Gajdos Bajusz Zolna, adminisztrátor, Vajdasági Jótékonysági Licit: „A csoportnak a működése az első fél évben egyedül és kizárólag Olivérre összpontosult. Neki január 4-én összegyűlt a több mint 2 millió eurós összeg. Ezután sorba jöttek a felhasználók a csoportba. Először kezdtük 10 felhasználóval, ezeknek a száma mára már 15.”

Facebook

A jótékonysági csoport a jó szándékú embereknek köszönhetően létezik immár egy éve - mondja Dobó Ella, az egyik alapító. Csaknem 30 ezer tagja van az oldalnak, de a háttérben is sokan dolgoznak azért, hogy a licitcsoport megfelelően működjön. Az sem mindegy például, hogy ki mit ajánl fel.

Dobó Ella, alapítótag, Vajdasági Jótékonysági Licit: „A Facebook szabályzata, amit nem tilt, tehát van egy tiltólista, ezt külön kihangsúlyoztuk a csoportban. Tehát, amit nem tilt, azon kívül mindent fel lehet ajánlani a csoportban. Vannak tárgyak, illetve vannak szolgáltatások.”

Facebook

A szabadkai Mudrić Andrea gyógyulásában is nagy szerepe volt a Facebook-csoportnak. A pénz április végén gyűlt össze a thaiföldi műtétjére. Az ázsiai országból pár napja tért haza: „Mivel ma van a jótékonysági csoport első születésnapja, gratulálok nekik. Tényleg remélem azt, hogy még sokáig fog létezni ez a csapat, hiszen ez nekünk sokat jelent. Én vagyok az élő példa arra, hogy mennyire összefogtak, és hogy minden lehetséges. Hála, köszönet és a legjobbakat kívánom mindenkinek.”

Facebook

A licitcsoport a továbbiakban is szervez majd jótékonysági akciókat. Leghamarabb most pénteken az SMA-s szerbiai kislány, Lana Jovanović számára gyűjtenek a csoporton belül, élő licit formájában, 18 órától.

Vajdasági jótékonysági licit
Facebook
Pál Gajódi Olivér
Mudrić Andrea

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.