Ugrás a tartalomra
Facebook

Egyeztetés a belgrádi magyarokat érintő kérdésekről

2023.01.18
09:34
Forrás
Facebook
Oktatási témákról tárgyalt Vicsek Annamária, oktatási államtitkár és Nebojša Marjanović, a VMSZ belgrádi városi szervezetének elnöke.

A belgrádi magyarokat érintő oktatási kérdésekről folytatott beszélgetést Vicsek Annamária. Az oktatási államtitkár tegnapi Facebook-bejegyzésében beszámolt arról, hogy Nebojša Marjanovićtyal, a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi városi szervezetének elnökével beszélgettek a belgrádi magyarokat és a magyarság iránt érdeklődőket érintő oktatási kérdésekről: a magyar óvodai csoport bevezetésének következő lépéseiről, a magyar nyelvtanulási lehetőségekről, sőt egy magyar tannyelvű osztály beindítását is mérlegelték.

VMSZ
Belgrád
oktatás
Vicsek Annamária
Nebojša Marjanović

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.
17:54, Frissítve: 20:31

Deli Andor: Versenyképes sofőrképzésre van szükség

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága tárgyalta meg az Európai Bizottság legutóbbi javaslatcsomagját, amely célja a jogosítvány megszerzésére vonatkozó szabályok megreformálása és a közlekedés biztonságának növelése.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.