Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Egyként fogtak össze a vajdaságiak, hogy összegyűljön a pénz Olivér gyógykezelésére

2020.08.23
20:42
2020.08.24
16:51
Forrás
Pannon RTV
Az SMA-1 betegségben szenvedő bajmoki kisfiú számára vasárnap tartottak gyűjtést Szabadka főterén.

Minikoncerttel, arcfestéssel, finomságokkal kedveskedtek Szabadkán azoknak, akik adakoztak Pál Gajódi Olivér részére.

Egyként fogtak össze a vajdaságiak az elmúlt hetekben annak érdekében, hogy összegyűljön a pénz Pál Gajódi Olivér gyógykezelésére. Ezúttal Szabadka központjában szerveztek jótékonysági akciót, amelyre rendhagyó programmal várták az adakozni vágyókat. Radmila Vidaković: „Nagyon sokféle sütemény van, limonádé, dekupázsolt tárgyak, játékok, ruhák, egy lány frizurákat készít, egy másik pedig arcfestést, van házi tészta. Nagyon sokféle dolog, gazdag program. Olivérért, a bajmoki kisfiúért.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Inez Bajić minikoncerttel vett részt az akcióban. „Mind különbözőek vagyunk, de megtaláltuk a közös hangot, egyetértünk. Még csak fél órája vagyok itt, de máris nagyon jó a hangulat. Itt vagyunk mind, Olivérért.”

Tanjug/Molnár Edvárd

A 8 hónapos bajmoki kisfiúnak SMA-1 nevű betegsége, vagyis gerinc eredetű izomsorvadása van. A gyógyszer, amelyre szüksége van több mint 2 millió euróba kerül és csak Amerikában érhető el. Börcsök Barbara: „Nagyon szép, hogy Vajdaság összefogott, de sajnálatos, hogy egész Szerbia nem tudott összefogni. Szerbiai gyerek, és nem csak Vajdaságnak kellene összefognia, hanem az egész országnak. Vajdaság tényleg szépen összefogott, és a Facebookon a jótékonysági csoportokban is szépen gyűlik a pénz. Ide is sokan eljöttek.”

A szabadkai akció mellett Bajmokon és Bácskossuthfalván is tartottak gyűjtést vasárnap.

Pál Gajódi Olivér
SMA-1
gyűjtés
adomány
gyógykezelés

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.