Ugrás a tartalomra
gyülekeznek
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Egymás nyelvét is tanulták a diákok

2017-12-20
13:24
2017-12-20
17:38
Forrás
Pannon RTV
Az együttélés és a tolerancia jegyében telt a délelőtt a szabadkai Szent Száva Általános Iskolában, ahol az oromi Arany János Általános Iskola ötven tanulóját látták vendégül.

Különböző színű kendőket kaptak a gyerekek érkezéskor. Minden szín egy csapatot jelölt. A csoportokba vegyesen kerültek az oromi magyar- és a szabadkai szerbajkú gyerekek. A diákok különböző foglalkozásokon, játékokon vettek részt.

Maja Motić, tanuló, Szent Száva Általános Iskola, Szabadka: „Télapót készítünk, mert barátaink jöttek hozzánk Oromról .”
Balog Áron, tanuló, Arany János Általános Iskola, Orom: „Ki kell vágni csíkokra, és aztán azt összeragasztózzuk.

Közös foglalkozás

A foglalkozások legfőbb célja, hogy a gyerekek különböző játékokon keresztül tanulják meg egymás anyanyelvét. Dajana Bašić Palković, tanuló, Szent Száva Általános Iskola, Szabadka: „Játszunk és tanulunk magyarul, a foglalkozáson télapót készítünk.”

A két iskola több közös programot is szervez. Vajda Attila, igazgató, Arany János Általános Iskola, Orom: „Az ötlet onnan ered, hogy a mi iskolánk tiszta magyar nyelvű és a gyerekeinknek a szerb nyelv kicsit nehezen megy, valamint mások kultúrájának megismerése is fontosnak látszott előttünk.”

Közös foglalkozás

Az oromi iskola hasonló foglalkozásokat eddig is szervezett a szabadkai Szent Száva Általános Iskola békovai tagozatával. Novica Pavlović, igazgató, Szent Száva Általános Iskola, Szabadka: „Már hosszabb ideje együttműködünk az oromi Arany János Általános Iskolával, többek között már hatodik alkalommal barátkozunk, de először ebben a központi iskolában. Eddig a békovai intézményünkben szerveztük.

A gyerekek nem csak kézműves foglalkozásokon, hanem közös tornaórán is részt vettek.

Szabadka
Orom
Szent Száva Általános Iskola
diák
vendég

Most

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.