Ugrás a tartalomra
gyülekeznek
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Egymás nyelvét is tanulták a diákok

2017-12-20
13:24
2017-12-20
17:38
Forrás
Pannon RTV
Az együttélés és a tolerancia jegyében telt a délelőtt a szabadkai Szent Száva Általános Iskolában, ahol az oromi Arany János Általános Iskola ötven tanulóját látták vendégül.

Különböző színű kendőket kaptak a gyerekek érkezéskor. Minden szín egy csapatot jelölt. A csoportokba vegyesen kerültek az oromi magyar- és a szabadkai szerbajkú gyerekek. A diákok különböző foglalkozásokon, játékokon vettek részt.

Maja Motić, tanuló, Szent Száva Általános Iskola, Szabadka: „Télapót készítünk, mert barátaink jöttek hozzánk Oromról .”
Balog Áron, tanuló, Arany János Általános Iskola, Orom: „Ki kell vágni csíkokra, és aztán azt összeragasztózzuk.

Közös foglalkozás

A foglalkozások legfőbb célja, hogy a gyerekek különböző játékokon keresztül tanulják meg egymás anyanyelvét. Dajana Bašić Palković, tanuló, Szent Száva Általános Iskola, Szabadka: „Játszunk és tanulunk magyarul, a foglalkozáson télapót készítünk.”

A két iskola több közös programot is szervez. Vajda Attila, igazgató, Arany János Általános Iskola, Orom: „Az ötlet onnan ered, hogy a mi iskolánk tiszta magyar nyelvű és a gyerekeinknek a szerb nyelv kicsit nehezen megy, valamint mások kultúrájának megismerése is fontosnak látszott előttünk.”

Közös foglalkozás

Az oromi iskola hasonló foglalkozásokat eddig is szervezett a szabadkai Szent Száva Általános Iskola békovai tagozatával. Novica Pavlović, igazgató, Szent Száva Általános Iskola, Szabadka: „Már hosszabb ideje együttműködünk az oromi Arany János Általános Iskolával, többek között már hatodik alkalommal barátkozunk, de először ebben a központi iskolában. Eddig a békovai intézményünkben szerveztük.

A gyerekek nem csak kézműves foglalkozásokon, hanem közös tornaórán is részt vettek.

Szabadka
Orom
Szent Száva Általános Iskola
diák
vendég

Most

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.