Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Egyre jobban teret hódít a koronavírus delta variánsa Szerbiában

2021.08.03
11:41
2021.08.03
11:50
Forrás
Szerbiai RTV
Közel állnak ahhoz, hogy az egészségügyi dolgozóknak kötelezővé tegyék az oltást,

A szerbiai kórházakban kezelt koronavírusos betegek között több a delta variánssal fertőzött személy, mint aki a brit mutánstól betegedett meg - nyilatkozta a szerb közmédiának Branislav Tiodorović. A járványügyi szakember hozzátette, hogy közel állnak ahhoz, hogy bevezessék a kötelező oltást az egészségügyi dolgozók körében. A válságstáb tagja arról is beszélt, hogy a következő időszakban a fertőzöttszám növekedésére számítanak, főként a nyaralásukról visszatérő egyéneknél.

A tanévkezdéssel kapcsolatban pedig Tiodorović azt mondta, hogy igyekeznek elérni, hogy rendes tantermi oktatás legyen az iskolákban.

koronavírus
delta variáns
Branislav Tiodorović

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.