Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Egyre súlyosabb a klinikai kórkép a koronavírusos gyermekeknél

2021.10.25
07:17
2021.10.25
16:48
Forrás
Szerbiai RTV
A túlsúlyos tinédzserek vannak a legnagyobb veszélyben - mondta a Szerbiai RTV műsorában dr. Olivera Ostojić, a Dr. Dragiša Mišović Gyermekklinika vezetője.

Hangsúlyozta, a koronavírus-járvány negyedik hulláma sokkal veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a korábbiak. Mint mondta, másfél év alatt az utolsó hullámig csak két-három fiatal került lélegeztetőgépre, az elmúlt hónapban viszont három ilyen esetük is volt. Gyakori szövődmény a kétoldali tüdőgyulladás, főként a 15 évnél idősebb, elhízott gyerekeknél.

Dr. Olivera Ostojić, a Dr. Dragiša Mišović Gyermekklinika vezetője: „Nálunk a túlsúlyos gyerekek vannak az első helyen, továbbá a cukorbeteg gyerekek és természetesen a hematológiai, onkológiai betegségben szenvedők tartoznak még a kockázatos kategóriába. Sajnos ilyenek is vannak. Emellett a neurológiai betegségek, tehát minden krónikus betegség, az immunhiányos betegekről nem is beszélve. Tehát mindezek a krónikus betegségek kockázatot jelentenek a koronavírus-fertőzés súlyosabb formájának kialakulásában. Viszont az elhízott serdülőkre vagy tinédzserekre jelenti a legnagyobb veszélyt.”

koronavírus
gyermek
tinédzser
fertőzött
lélegeztetőgép

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű