Ugrás a tartalomra
Pixabay

Egyre több a covid-pozitív várandós nő Szerbiában

2021.03.21
10:11
2021.03.21
10:16
Forrás
Pannon RTV
A belgrádi Dr. Dragiša Mišović Klinikai Kórházi Központ nőgyógyászati részlegének vezetője, Slađana Mihajlović azt mondta, nem csak az a baj, hogy több a koronavírusos állapotos nő, hanem az is, hogy egyre súlyosabb klinikai képpel kerülnek kórházba.

Idén náluk 25 egészséges babát hoztak világra fertőzött édesanyák, tavaly egész évben 177-en voltak. A számok nőnek, ami aggodalomra ad okot - fogalmazott dr. Mihajlović. (Szerbiai RTV)

Pixabay/Engin_Akyurt

Orosz rulettet játszanak az egészségükkel az emberek, ha nem vigyáznak – erre hívta fel a figyelmet dr. Radmilo Janković, a niši Klinikai Központ igazgatóhelyettese. Egyre nő a nyomás a kórházakra, a niši covid-részlegeken két hét alatt 2,5-szeresére nőtt a betegek száma. Janković szerint a fertőzöttek most már meg sem tudják mondani, hol kaphatták el a koronavírust. A figyelmeztetéseknek nincs jelentős hatásuk – fogalmazott az orvos.

Dr. Radmilo Janković, igazgatóhelyettes, Niši Klinikai Központ: „Sajnos, ezeknek a drámai történeteknek, amiket elmondunk, nyilvánvalóan nincs semmilyen hatásuk. Az egyedüli mód az, ha valahogy megszakítjuk a fertőzés láncát és megakadályozzuk, hogy a kórházak beteljenek, ha maximálisan elköteleződünk a vakcináció iránt, mert egyedül ez menthet meg minket. Mindenki, aki úgy gondolja, hogy vakcina nélkül képes lesz elkerülni a kapcsolatot a vírussal, elmondom, hogy az abszolút lehetetlen. Akik ezt az utat választják, azok is találkozni fognak a vírussal, előbb vagy utóbb megfertőződnek, a következményeket pedig már valóban senki sem tudja.”

várandós
terhes
állapotos nők
koronavírus
Szerbia
Niši Klinikai Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.