Ugrás a tartalomra
Pixabay

Egyre több ember megy el betegszabadságra Szerbiában

2022.05.17
10:25
2022.05.17
10:30
Forrás
Szerbiai RTV
A statisztikai adatok szerint az év első három hónapjában 80 ezren voltak táppénzen, ami az előző év ugyanezen időszakához képest 5,9 százalékkal több.

A Köztársasági Egészségbiztosítási Pénztár közlése szerint legtöbben várandósság miatt mennek betegszabadságra, és egyre többen vannak olyanok, akik a koronavírus-járvány miatt elhalasztott műtétre várnak.

Szerbiában a leghosszabb betegszabadság 113 hónapig tartott. A 30 napnál hosszabb betegszabadságra főként sérülések, mozgásszervi betegségek, daganatok, a keringési rendszer betegségei és mentális zavarok miatt mennek az emberek. A covid szövődményei miatt általában tíz napot hiányoznak munkahelyükről.

A Köztársasági Egészségbiztosítási Pénztárnál mintegy 2 millió 400 ezer szerbiai lakos biztosított és jogosult betegszabadságra.

betegszabadság

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű