Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Egyre több a koronavírusos beteg Szerbiában

2022.08.02
13:13
Forrás
Pannon RTV
Már naponta 6000 körül mozog az új fertőzöttek száma. Emelkedik a járványgörbe Újvidéken is. Vajdaság székvárosában minden második tesztnél kimutatják a fertőzést. Ezzel párhuzamosan az oltakozási kedv is nőtt.
Pannon RTV/Juhász Géza

Körülbelül 200-an veszik fel a koronavírus elleni védőoltást naponta Újvidéken. Ez a szám az elmúlt időszakban húsz körül alakult. Jelenleg a Sinopharm és a Pfizer oltóanyagai érhetők el, de hamarosan a Moderna védőoltást is megrendelik. Legtöbben a negyedik dózisért jelentkeznek.

Ljudmila Očenaš, Újvidék: „Mivel ismét terjed a vírus, a betegek száma nő, azért veszem fel. Tavaly három dózist kaptam, és most úgy döntöttem, hogy tél előtt felveszem a negyedik, emlékeztető oltást is.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Az Egészségház adatai szerint eddig négyezren vették fel Újvidéken a vakcina negyedik dózisát. Az újvidéki újtelepi covid-rendelőbe mintegy 450-en jelentkeznek naponta koronavírus gyanús tünetekkel. A páciensek felénél kimutatják a fertőzést. A most uralkodó vírusvariáns tehát kifejezetten fertőző, de a betegeknek enyhébb tüneteik vannak.

Nenad Vukas, az Újvidéki Egészségház vezető technikusa: „A múlt hónap elején 100 páciens jelentkezett, a kontrollvizsgálatokkal együtt. Most elértük a 450-et. Napi szinten 10-20 fertőzött volt, most pedig 230 körül. Tehát napról napra lassan növekszik a fertőzöttek száma. Ez egy jel, egy figyelmeztetés, hogy jelen van a vírus, meg kell tanulnunk együtt élni vele, felelősségteljesnek és óvatosnak lenni.”

Újvidéken több mint 2000 fertőzöttet regisztráltak az elmúlt napokban. A Vajdasági Klinikai Központ legutóbbi adatai szerint a helyi covid-kórházban jelenleg 155 beteget ápolnak, 5-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

koronavírus
Szerbia
Újvidék
covid-rendelő

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű