Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egyre több a migráns Szabadkán és környékén

2019-10-18
14:48
2020-02-10
17:14
Forrás
Pannon RTV
Az illegális bevándorlók nemcsak a külvárosi városrészeken tűnnek fel, hanem a belvárosban is mind több van belőlük.

A vasútállomás környékén vannak a legtöbben. Parkokban üldögélnek, nyilvános vízcsapoknál fürdenek és rengeteg szemetet hagynak maguk után. A helyiek tartanak az utcákon kószáló migránsoktól. A bevándorlók csomagjaik mellett üldögélnek a vasútállomással szembeni park padjain. Egyikük azt mondja, azért indult útnak Pakisztánból, mert országa szegény, tele politikai problémákkal. „Németországba megyek, mert ott nagyon kedvesek. Az egy befogadó ország, szerető ország,”

Egy másik migránsnak is Németország az úti célja. „Pakisztánból jöttem, és Németországba megyek dolgozni, pénzt keresni.”

A szabadkai lakosok többsége nem nézi jó szemmel, hogy egyre gyakrabban látnak migránsokat a központban. Tartanak tőlük, azt mondják, csak problémát okoznak. „Házakba törnek be, nőket támadnak meg. Tényleg, egy kicsit sem örülök annak, amit a kormány tesz, hogy ennyit beenged közülük.”

Egy másik férfi szerint rengeteg szemetet hagynak maguk után a Szabadkán portyázó migránsok. „Hanyagok, mindent szanaszét hagynak, piszkolnak. Ez nem tetszik senkinek, de mit csináljunk. A rendőrség se bírja őket elzavarni.”

A Szabadkán és környékén tartózkodó migránsokról hivatalos számadatok ugyan nincsenek, de a város utcáin egyre gyakrabban találkozni kisebb-nagyobb csoportokkal.

migráns
bevándorló
illegális
Szabadka

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.