Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egyre több a migráns Szabadkán és környékén

2019.10.18
14:48
2020.02.10
17:14
Forrás
Pannon RTV
Az illegális bevándorlók nemcsak a külvárosi városrészeken tűnnek fel, hanem a belvárosban is mind több van belőlük.

A vasútállomás környékén vannak a legtöbben. Parkokban üldögélnek, nyilvános vízcsapoknál fürdenek és rengeteg szemetet hagynak maguk után. A helyiek tartanak az utcákon kószáló migránsoktól. A bevándorlók csomagjaik mellett üldögélnek a vasútállomással szembeni park padjain. Egyikük azt mondja, azért indult útnak Pakisztánból, mert országa szegény, tele politikai problémákkal. „Németországba megyek, mert ott nagyon kedvesek. Az egy befogadó ország, szerető ország,”

Pannon RTV

Egy másik migránsnak is Németország az úti célja. „Pakisztánból jöttem, és Németországba megyek dolgozni, pénzt keresni.”

A szabadkai lakosok többsége nem nézi jó szemmel, hogy egyre gyakrabban látnak migránsokat a központban. Tartanak tőlük, azt mondják, csak problémát okoznak. „Házakba törnek be, nőket támadnak meg. Tényleg, egy kicsit sem örülök annak, amit a kormány tesz, hogy ennyit beenged közülük.”

Pannon RTV

Egy másik férfi szerint rengeteg szemetet hagynak maguk után a Szabadkán portyázó migránsok. „Hanyagok, mindent szanaszét hagynak, piszkolnak. Ez nem tetszik senkinek, de mit csináljunk. A rendőrség se bírja őket elzavarni.”

A Szabadkán és környékén tartózkodó migránsokról hivatalos számadatok ugyan nincsenek, de a város utcáin egyre gyakrabban találkozni kisebb-nagyobb csoportokkal.

migráns
bevándorló
illegális
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.